EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

05:37 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els 'benimanxegs' celebren el dia de Castella-La Manxa

26 maig 2018
Los ‘benimanchegos’ celebran el día de Castilla-La Mancha

Al voltant de 200 persones han acompanyat esta vesprada a la Casa de La Manxa de Benidorm i Comarca en la celebració del Dia de Castella-La Manxa en la ciutat, efemèride que es commemora oficialment el 31 de maig.

En l'acte que ha començat passades les 18.15 hores, estaven presents l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, el regidor de Festes, Jesús Carrobles, i altres companys de corporació als qui han acompanyat les reines Major i Infantil de les Festes Majors Patronals, Fátima Carrobles i Anna Calbo i els presidents de la Comissió de Festes i de l'Associació de Penyes 'Verge del Sofratge'. La celebració s'ha iniciat amb l'elecció del 'Quixot' i de la 'Manxega d'Honor' de 2018, càrrecs que des de hui ocupen Pepe Alarcón i M. Carmen Alarcón.

Amb posterioritat, en la seua intervenció, Toni Pérez ha recordat el qualificatiu "afectuós" amb què l'alcalde Pedro Zaragoza es referia als oriünds de La Manxa: 'benimanxegs', i ha destacat l'important paper d'esta comunitat en la vida cultural i social de la ciutat. "Castella-la Manxa -ha dit l'alcalde- té un patrimoni cultural cura i envejable que heu sabut compartir amb tothom" perquè "l'ànima de Castella-la Manxa són les persones, les bones persones i exemple d'açò són Maricarmen i Pepe", Manxega d'Honor i Quixot 2018.

El mantenidor del Dia de Castella-la Manxa a Benidorm ha sigut el diputat de Cultura de la Diputació de Conca, Francisco Javier Doménech qui en el seu discurs ha fet un repàs per la riquesa cultural i paisatgista de tota la província. Després de les seues paraules, el Grupo de Coros i Danzas 'El Trillo' d'Albacete, ha interpretat sis temes, típics del folklore de la regió.