EL TEMPS A BENIDORM ARA

05

04:26 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Conselleria confirma la cessió de la Diputació a favor de l'Ajuntament, sol·licitada el febrer de 2020 i que afecta 1,6 quilòmetres entre Severo Ochoa i la rotonda del trinquet

El tram de la CV-753 que unix Benidorm amb l'Albir ja és municipal

11 juliol 2022
Cesión CV-753

La Diputació realitzarà millores en la seguretat viària i asfaltat d'esta via, que passa a ser urbana.

El tram de la carretera CV-753, coneguda com la turística, que unix Benidorm amb l'Albir ja és de titularitat municipal, després que la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat haja confirmat la cessió sol·licitada per la Diputació Provincial d'Alacant a favor de l'Ajuntament. Així apareix recollit en l'ordre de la Conselleria que modifica el Catàleg del sistema viari de la Comunitat Valenciana, publicada el passat 1 de juliol en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV).

L'alcalde, Toni Pérez, ha indicat que "es tracta d'una cessió sol·licitada en primera instància per l'Ajuntament a principis de 2020 i que convertix a este tram d'1,6 quilòmetres de carretera en una via urbana, que és com ve funcionant en la pràctica des de fa anys". Per tant, "amb esta cessió adeqüem la realitat administrativa d'esta via al seu ús, passant la seua gestió a dependre directament de l'Ajuntament que, d'altra banda, fa anys que assumix el cost del subministrament de l'enllumenat públic i el manteniment de la majoria de serviciis auxiliars".

Toni Pérez ha explicat que este tram s'inicia en l'avinguda Doctor Severo Ochoa i es prolonga fins al terme municipal de l'Alfàs del Pi, a l'altura del trinquet 'Vicente Pérez Devesa'. "Parlem d'un node de comunicació d'1,6 quilòmetres en el qual es concentren un centre educatiu, diversos càmpings, zones terciàries totalment consolidades, una finca d'esdeveniments i habitatges unifamiliars i hortes; i en el qual, per tant, el flux de vehicles és l'habitual d'una via urbana", ha detallat.

Segons ha assenyalat l'alcalde, "una vegada que este espai és de titularitat municipal es podran abordar les millores que hi havia arracades en matèria d'infraestructures i servicis, la qual cosa beneficiarà no sols a les famílies i empreses radicades en la zona sinó a la població en general". Estes millores estan relacionades amb la xarxa d'aigua potable, clavegueram, pluvials, gas natural i telecomunicació; i també amb la mobilitat i seguretat viària.

Toni Pérez ha apuntat també que assumir la titularitat i gestió d'esta via permetrà "potenciar la mobilitat sostenible en augmentar la freqüència, nombre de línies i parades del transport urbà; fomentar l'ús de la bicicleta; calmar el trànsit i reduir les velocitats actuals; millorar els servicis; rebaixar l'accidentalitat; i minorar les emissions i el soroll". Així mateix, en convertir-se en via urbana es poden generar zones d'enjardinament, millorant la imatge d'este accés a Benidorm.

Les millores en la seguretat viària seran les primeres a concretar-se de la mà de la Diputació Provincial d'Alacant. Toni Pérez ha recordat que "el mes de febrer passat vam sol·licitar a la Diputació un nou asfaltat, enllumenat i senyalització per a millorar la seguretat viària d'este tram; unes millores que l'organisme provincial executarà, tal com es va comprometre el diputat provincial de Carreteres, Allunyant Morant, encara que sobre el paper este vial ja siga municipal".

Referent a això, ha recordat que "en una visita sobre el terreny el diputat de Carreteres ja va avançar que la voluntat de la Diputació era entregar el vial en les millors condicions possibles, i esta voluntat quedarà plasmada en pròximes dates en un conveni que recollirà les actuacions d'asfaltat i senyalització vertical i horitzontal que es desenvoluparan".

Toni Pérez ha agraït a la Diputació Provincial "que des d'un primer moment haja sigut sensible a la petició de l'Ajuntament d'obtindre la titularitat i gestió d'este tram de la 'carretera turística', reforçant ara eixa sensibilitat amb esta inversió en seguretat viària".

Finalment, l'alcalde ha apuntat que "eixa sensibilitat i predisposició" de la Diputació d'Alacant "contrasta amb la negativa d'altres administracions públiques a cedir a l'Ajuntament vies que entenem que formen part pràcticament de la nostra trama urbana, com puguen ser el tram de la CV-70 i de l'N-332 al seu pas per Benidorm", dependents de la Generalitat Valenciana i el Ministeri de Transports Mobilitat i Agenda Urbana respectivament. "Ningú millor que l'Ajuntament des d'eixa proximitat, proximitat, coneixement i perfecte diagnòstic, i des de la seua capacitat d'actuació per a gestionar eixos vials", ha remarcat.

Audios relacionados
Cesión CV-753 Toni Pérez 01
Audio file
Audios relacionados
Cesión CV-753 Toni Pérez 02
Audio file
Audios relacionados
Cesión CV-753 Toni Pérez 03
Audio file
Audios relacionados
Cesión CV-753 Toni Pérez 04
Audio file
El alcalde y el edil de Movilidad con el diputado provincial de Carreteras el pasado mes de febrero