EL TEMPS A BENIDORM ARA

31

21:26 PM

HORA BENIDORM

19ºC

Poc núvol

NE 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La Corporació aprova una declaració institucional pel Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona

El ple dona llum verda el Compte General de 2020 per a la seua remissió al Ministeri

11 novembre 2021
Pleno aprobación Cuenta General 2020

El ple de l'Ajuntament de Benidorm ha aprovat hui, en sessió extraordinària i urgent i amb el vot favorable del govern local, el Compte General de l'exercici pressupostari 2020, que ara serà remesa al Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, segons ha informat hui la regidora d'Hisenda, Aída García Mayor. L'acord d'aprovació arriba després que el document fora dictaminat positivament per la Comissió Especial de Comptes i no haja rebut al·legacions durant el període d'exposició pública.

Com ja es va traslladar el mes d'octubre passat, el Compte General de 2020 llança un resultat positiu de 10.562.603,38 euros, malgrat el descens d'ingressos i l'increment de despeses en un any marcat per la pandèmia del coronavirus.

En la mateixa sessió, per unanimitat s'ha aprovat la declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, que es commemora el pròxim 25 de novembre, i en la qual l'Ajuntament ha ratificat el seu compromís amb el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere. Un Pacte d'Estat en el qual és necessari "continuar avançant en el seu desenvolupament".

En la mateixa declaració, l'Ajuntament reconeix "la gravetat de la violència masclista amb un problema polític de primer ordre, de salut pública i com un greu atemptat contra els drets humans". Així mateix, alerta "sobre l'augment dels assassinats masclistes" i manifesta la seua "preocupació davant la violència vicària i davant el desemparament que patixen els orfes i òrfenes", al mateix temps que condemna "els abusos sexuals a les menors" ocorreguts a la Comunitat Valenciana.

Després de recordar que "la igualtat de gènere i els drets de les dones" són "clau" per a garantir "la recuperació social i econòmica de totes les persones", l'Ajuntament de Benidorm defensa "la necessitat de promoure accions globals consensuades", d'implementar "projectes i programes locals que garantisquen la igualtat de gènere en l'ocupació i el suport a l'esperit empresarial de les dones" per a "preservar la seua independència econòmica i previndre la violència de gènere".
Finalment, la declaració manifesta la "preocupació" municipal "per les altes taxes d'ocupació temporal de les dones" que, al costat de la destrucció i caiguda de l'ocupació, "advertixen d'un perillós augment de la bretxa salarial".