EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

05:02 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Davant la problemàtica generada, proposa que a aquells que manquen de la titulació de tècnic superior o equivalent se'ls mantinga en el nou Grup B per a evitar greuges comparatius

El ple demanarà a les Corts que modifique la Llei de Policies Locals per a donar "una solució equitativa" als oficials

16 febrer 2022
El pleno pedirá a Les Corts que modifique la Ley de Policías Locales para dar “una solución equitativa” a los oficiales

El ple de l'Ajuntament de Benidorm votarà en la seua pròxima sessió demanar a les Corts Valencianes "la modificació puntual" de la Llei de Coordinació de policies locals de la Comunitat Valenciana en l'apartat referit a la reclassificació d'escales. Amb esta petició es perseguix "adoptar una solució equitativa que empare" als oficials que a l'entrada en vigor del text "manquen de la titulació acadèmica exigida per al Grup B de la Funció Pública", la corresponent a la seua escala.

La moció signada pels regidors de Seguretat Ciutadana i Recursos Humans, Lorenzo Martínez i Ángela Zaragozí, ve motivada "pel fet que a data 4 de gener de 2022 tots els oficials de la Policia Local haurien d'estar classificats en el Grup B, quan fins llavors ho estaven en el Grup C1". "Amb eixa pujada de Grup també ho fan els requisits de titulació per a accedir a eixe lloc de treball", ha precisat Martínez.

D'ací ve que "la reclassificació a l'escala executiva" dels oficials de policia local "haja suscitat" una "problemàtica" en relació "a la situació en la qual queden els oficials, funcionaris de carrera" que a l'entrada en vigor de la llei manquen del "títol de tècnic superior o equivalent". Uns funcionaris de carrera que, en molts casos, "acumulen anys de servici com a oficials, sent la seua trajectòria i experiència claus en l'organització i funcionament del cos", han agregat tots dos edils.

Per a superar eixa problemàtica i donar "una solució equitativa", planteja que a estos oficials se'ls reclassifique "automàticament en el nou Grup B, exclusivament a efectes retributius" i se'ls mantinga en el mateix "fins que acrediten haver obtingut els nivells de titulació exigits a este grup, respectant-se'ls, en tot cas, el dret a la mobilitat, els drets consolidats i les competències apropiades al càrrec".

D'esta manera, han precisat Martínez i Zaragozí, "s'eviten greuges comparatius, tant en termes econòmics com en drets, entre funcionaris de carrera que exercixen les mateixes funcions com a oficials".

A més, la proposta establix que una vegada estos oficials siguen baixa, les places que actualment ocupen no comptaran com a vacants.

Martínez ha informat que este matí s'ha mantingut una trobada amb les centrals sindicals per a traslladar-les el sentit de la moció que s'elevarà al ple, i ha agregat que la solució plantejada "no sols beneficia a Benidorm sinó que és extensiva a un bon nombre de municipis de la Comunitat Valenciana", als quals ha convidat a "sumar-se a la proposta".

Audios relacionados
Corte voz 1 Lorenzo Martínez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Lorenzo Martínez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Lorenzo Martínez
Audio file