EL TEMPS A BENIDORM ARA

14

14:12 PM

HORA BENIDORM

19ºC

Cel clar

NE 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'alcalde ha recollit esta vesprada este guardó, que reconeix la construcció d'este gran espai verd, i la recuperació, adequació i regeneració de l'entorn del mateix barranc

El Parc de Foietes de Benidorm, premiat per FOPA com a millor obra mediambiental de la província d'Alacant

15 gener 2020
El Parque de Foietes de Benidorm, premiado por FOPA como mejor obra medioambiental de la provincia de Alicante

El Parc de Foietes de Benidorm, premiat per FOPA com a millor obra mediambiental de la província d'Alacant L'alcalde ha recollit esta vesprada este guardó, que reconeix la construcció d'este gran espai verd, i la recuperació, adequació i regeneració de l'entorn del mateix barranc L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha recollit esta vesprada el Premi FOPA a la millor obra medi ambient realitzada a la província d'Alacant durant els anys 2017 i 2018 pel Parc de Foietes. Toni Pérez ha rebut este guardó de mans de Juan Bautista Riera, president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Servicis i Navegació d'Alacant en un acte celebrat en l'ADDA de la capital i organitzat per la Federació d'Obres Públiques a Alacant (FOPA). Un acte al qual també han acudit, entre altres, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; el president de la Diputació Provincial d'Alacant, Carlos Mazón; i l'alcalde d'Alacant, Luís Barcala.

A estos premis, en els quals també s'ha guardonat l'edifici de l'IES Platja Flamenca a Oriola com la millor obra pública, concorrien 15 projectes. El jurat es va decantar, amb molta diferència, pel Parc de Foietes com a millor obra mediambiental atenent no sols la seua construcció, sinó també a la recuperació, adequació i regeneració mediambiental del mateix barranc. Prèviament a la recollida d'este guardó, comunicat el passat octubre, l'alcalde ha mostrat la "gran satisfacció" que suposa per a Benidorm el premi a este parc urbà promogut per l'Ajuntament i executat per la UTE OHL-Els Serrans.

Un projecte, recordava hui Toni Pérez, que "es va il·luminar al començament de 2009, dins del Pla Confiança de la Generalitat Valenciana, i va ser una de les primeres obres que impulsem només arribar al govern local en 2015". Amb més de 70.000 quadrats, este parc "es va concebre amb la idea de regenerar un espai urbà que estava degradat, creant per a això espais més habitables per a la ciutadania i sempre amb la premissa d'aconseguir la major i millor integració en l'entorn", alguna la qual cosa FOPA reconeix ara amb este premi.

A més de recuperar aqueix espai per a la ciutadania, "el parc de Foietes ha donat continuïtat real i efectiva a la trama urbana de Benidorm i ha permés unir la Colònia Madrid i la Ciutat Esportiva Guillermo Amor amb la zona residencial, escolar i sanitària de Foietes i l'entorn del carrer Veneçuela, generant nous vials".

"En el disseny del parc –ha abundat- es va tractar sempre de preservar la major part possible d'elements de vegetació i de l'arbratge existent, sent per tant mediambientalment sostenible des del seu enllumenament com també ho és ara en la seua gestió diària, ja que per al seu reg i manteniment emprem aigua depurada". L'alcalde ha recalcat que el de Foietes és "un parc viu, que tardarà encara uns 7 o 8 anys a aconseguir la seua plenitud en el que a vegetació es referix, i en el qual continuem invertint".

De fet, "tenim previst plantar més arbres per a multiplicar en el futur l'ombratge natural; hem col·locat zones d'ombra en les àrees infantils de joc; hem instal·lat berenadors; i estem ampliant l'àrea d'esbargiment per a mascotes". Amb estes inversions, ha afirmat, "es va completant, sense perdre l'esperit original, este gran parc urbà de Ponent", al mateix temps que s'avança en eixe 'Benidorm Verd', que "permetrà tindre una gran vora verda connectada amb el centre de la ciutat en diferents punts de la trama urbana".