EL TEMPS A BENIDORM ARA

30

10:49 AM

HORA BENIDORM

26ºC

Poc núvol

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Ana Pellicer destaca que esta activitat "convertix a la població més jove en prescriptora del nostre patrimoni històric"

El jaciment del Tossal de la Cala rep la visita de 425 escolars de cinc centres educatius en el curs 2023/24

19 juny 2024
El yacimiento del Tossal de La Cala registra la visita de 425 escolares de cinco centros educativos en el curso 2023/24

La Regidoria de Patrimoni Històric i Cultural de l'Ajuntament de Benidorm ha continuat este curs amb les visites escolars al jaciment arqueològic del Tossal de la Cala, unes visites que tenen com a objectiu donar a conéixer entre la població més jove de la nostra localitat les restes del 'castellum' romà del segle I construït en este enclavament per les tropes del general Sertori i com era la vida dels soldats que hi habitaven.

Així, durant el curs 2023/24 han sigut un total de 425 estudiants de cinc centres de Primària i Secundària els que han realitzat estes visites. En concret, de tres col·legis i dos instituts. Per centres, les xifres han sigut les següents: 50 alumnes del CEIP Puig Campana, 100 alumnes del CEIP la Cala i altres 50 del Col·legi Nuestra Señora de los Dolores. Quant als centres de Secundària, de l'IES Mediterrània han sigut 175 alumnes i mig centenar del Bernat de Sarrià.

Ana Pellicer, regidora de Patrimoni Històric i Cultural, ha assenyalat que durant l'any "són molts els centres interessats a poder realitzar este tipus de visites per a ampliar la formació dels seus alumnes i donar-los a conéixer alguns dels tresors que alberguem en el nostre terme municipal, com este jaciment del segle I abans de Crist".

La regidora ha remarcat que les visites escolars al Tossal "formen part de les diferents activitats que oferim als centres educatius de Benidorm perquè l'alumnat conega de prop el jaciment, complementant així en moltes ocasions les matèries i coneixements que tracten al llarg del curs" i ha destacat, a més, que les mateixes "convertix el jovent en prescriptors del nostre patrimoni històric entre el seu entorn familiar i social, per la qual cosa aconseguim un doble objectiu: afavorir la formació de l'alumnat i al mateix temps donar visibilitat i difusió als nostres béns, en este cas al Tossal de la Cala".

Finalment, Pellicer ha indicat que "a Benidorm tenim la sort de comptar amb importants béns patrimonials que, sens dubte, són un atractiu per a la comunitat educativa de la ciutat i fins i tot d'altres punts de la comarca, que cada curs participa més activament" en les visites. Així mateix, ha avançat que, de cara al pròxim any, "continuarà esta campanya amb noves visites d'altres centres educatius", animant a altres col·legis i instituts que encara no ho hagen fet a sumar-se també a esta activitat.

Audios relacionados
Corte voz 1 Ana Pellicer
Audio file
Corte voz 2 Ana Pellicer
Audio file
Corte voz 3 Ana Pellicer
Audio file
Corte voz 4 Ana Pellicer
Audio file
Corte voz 5 Ana Pellicer
Audio file