EL TEMPS A BENIDORM ARA

05

00:05 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Educació concedix ajudes de material escolar per a 2n cicle d'Infantil a 871 alumnes

29 novembre 2016
Educación concede ayudas de material escolar para 2º ciclo de Infantil a 871 alumnos

L'Ajuntament ha destinat a esta convocatòria 50.655,01 euros

Set comerços locals hi han col·laborat en esta iniciativa

L'Ajuntament de Benidorm ha concedit ajudes per a la compra de material escolar a un total de 871 alumnes de 2n cicle d'Educació Infantil que estudien en col·legis de la ciutat sostinguts amb fons públics. La Regidoria d'Educació, que dirigix l'alcalde Toni Pérez, ha destinat a esta convocatòria 50.655,01 euros.

En total s'havien presentat a esta convocatòria 984 sol·licituds, un 1% més que el curs passat. D'elles, s'han atés 871 peticions, mentre que les 113 restants s'han denegat per no presentar la justificació de la despesa realitzada en material escolar -82 casos- o per no estar els alumnes empadronats a Benidorm -21 casos-. Més de 75% de les famílies beneficiàries ja han cobrat les ajudes concedides, i la resta ho farà en les pròximes setmanes.

Els beneficiaris han rebut una ajuda màxima de 60 euros per alumne, sobre la base de la despesa justificada en material escolar. L'ajuda mitjana s'ha fixat en 58,16 euros, ja que 145 sol·licitants han justificat un desemborsament inferior a 60 euros. Esta circumstància ha provocat que la quantia total destinada a ajudes haja sigut de 1.604,99 euros menys que el curs anterior malgrat haver crescut el nombre de beneficiaris.

Enguany, esta convocatòria d'ajudes s'ha fet en col·laboració amb el comerç local. Així, i a través d'un conveni, set establiments de venda de material escolar han participat en la iniciativa com a col·laboradors. Amb esta mesura l'Ajuntament ha cercat que aprofundir en la connexió entre les famílies i les empreses locals, evitant així la fugida de la despesa a altres zones comercials.

La convocatòria d'ajudes es va obrir el juny passat. Els pares i mares van tenir dos mesos de termini per a presentar la sol·licitud acompanyada d'un pressupost de la compra de material que preveien realitzar de cara al nou curs escolar. Durant els mesos de setembre, octubre i fins al 18 de novembre, les famílies han presentat les factures del desemborsament fet en material escolar.

L'alcalde i delegat d'Educació ha reconegut "l'important esforç que realitzen els col·legis de la ciutat per a reduir les despeses familiars en la compra de material escolar a l'inici de curs, ajudant sobretot a les famílies amb menys recursos".

2a fase Xarxa Llibres

Pérez ha informat també que l'Ajuntament ja ha abonat la segona fase del programa de gratuïtat de llibres de text, Xarxa Llibres. D'esta segona fase s'han beneficiat 1.841 alumnes de Primària, Secundària i Formació Professional Bàsica, que han percebut l'ajuda corresponent després d'haver retornat els llibres en bon estat als seus respectius centres educatius. El muntant total transferit a este programa –finançat a parts iguals per la Generalitat Valenciana, la Diputació Provincial d'Alacant i l'Ajuntament- ha sigut de 128.094,89 euros.