EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

07:21 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La muestra, ubicada en la Plaza de SSMM los Reyes de España, concentra en 400 m2 el sugestivo mundo de las ilusiones

Cultura instal·la a Benidorm l'exposició 'Il·lusionisme Màgia o ciència?' de 'La Caixa'

27 juliol 2018
Cultura instala en Benidorm la exposición ‘Ilusionismo ¿Magia o ciencia?’ de ‘La Caixa’

La plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya acull des de hui i fins al 3 de setembre l'exposició 'Il·lusionisme. Màgia o ciència', organitzada per l'Obra Social 'La Caixa' amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Benidorm. Una mostra que pretén ensenyar com és possible que l'impossible es mostre com a probable davant els ulls del visitant.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, al costat de la regidora de Cultura, Ana Pellicer, i membres de diversos grups de la corporació municipal, han participat en la inauguració, acte en el qual han intervingut Felipe Pulido, director comercial de l'entitat bancària a la Comunitat Valenciana, i Ignacio Morgado, comissari de l'exposició i catedràtic de Psicologia de l'Institut de Neurociència en la Facultat de Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Toni Pérez ha agraït que "una vegada més" l'Obra Social 'La Caixa' haja pensat a Benidorm per a exhibir una de les seues exposicions. "Benidorm té molta sort perquè esteu ací un any més", ha dit l'alcalde, i ha destacat la "notable influència" que té l'entitat en la programació cultural que oferix la ciutat a veïns i visitants cada any.

Respecte a l'exposició, Toni Pérez ha assenyalat que aconseguix "parlar de ciència" d'una manera molt senzilla "a totes les persones i a tots els públics" prenent com a eix central la il·lusió. En este sentit, ha rememorat la història de la ciutat, quan un grup de "persones il·lusionades" varen creure en el projecte que hui "tots coneixem com Benidorm" i es va redactar el primer Pla General d'Ordenació Urbana d'Espanya. L'alcalde també ha posat l'accent en la il·lusió del Benidorm actual pels seus projectes de futur, entre els quals ha citat l'"anotació" de la remodelació de l'avinguda del Mediterrani que suposarà una nova fita urbanística per a la ciutat.

No és una exposició per a xiquets

En la seua intervenció, Ignacio Morgado ha dit que no creu que "hi haja en el món ningú que no haja sentit parlar de Benidorm" i del turisme. "Un turisme -ha puntualitzat- que cada vegada s'està tornant més exigent" i ara també "exigix" cultura, que és el que es pretén amb esta mostra. Una exposició que "no és per a xiquets" perquè "com tota les de l'Obra Social van més enllà d'el fet lúdic" i l'objectiu és culturitzar tots els públics. "Una exposició sobre el cervell com a fàbrica d'il·lusions" en la qual es pretén mostrar la "forma meravellosa" que este òrgan ens fa entendre el món.

'Il·lusionisme Màgia o ciència?' ha quedat instal·lada en una carpa que cobrix una superfície de 400 m² en la plaça de l'Ajuntament de Benidorm. L'horari de visita és de dilluns a divendres d'11.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 23.00. Hi haurà visites guiades de dilluns a diumenge a les 13.00 i a les 18.00 hores.