EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

21:14 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Núvol con lluvia escasa

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

55%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Compromís demana que se sol•liciten les subvencions autonòmiques per fomentar la lectura a les biblioteques

03 octubre 2017
Compromís pide que se soliciten las subvenciones autonómicas para fomentar la lectura en las bibliotecas

Recentment el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat una convocatòria de subvencions destinades a la realització d’activitats de foment de la lectura en biblioteques i agències de lectura públiques als municipis de la Comunitat Valenciana. Tenint en compte la convocatòria, el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha sol•licitat per escrit a la regidoria de Cultura que demane aquesta ajuda que milloraria l’oferta cultural de les biblioteques de la ciutat.

De la mateixa manera que la Generalitat va convocar aquesta subvenció l’any passat, que també incloïa la dinamització de les biblioteques escolars, enguany continua amb la línia de ajudes per a realitzar activitats per fomentar la lectura en les biblioteques públiques valencianes. Dotada amb una quantia total de 100.000 euros a repartir entre tots els participants, Benidorm hi hauria de participar en la convocatòria, segons el parer del regidor de Compromís.

Per aquest motiu, Bigorra ha instat al govern local a què sol•licite l’ajuda per dotar de més contingut cultural els locals de prestació i compartició de material bibliogràfic de Benidorm, com són la biblioteca central o la situada al Racó de l’Oix, i fins i tot a les biblioplatges. “Creiem en la dinamització cultural i en el foment dels hàbits de lectura, des dels més menuts i menudes fins a les persones més majors i, si això a més a més té una ajuda econòmica, com a Ajuntament hem de demanar-la”, ha indicat. A més, ha afegit que redundaria positivament sobre les arques municipals per l’estalvi que suposaria.

El regidor ha aprofitat per recordar que, en ares de promoure la passió per la lectura i també les lletres valencianes, es va proposar a la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Benidorm que el pròxim dia de les lletres valencianes, el 20 de novembre, se celebre una lectura del Tirant lo Blanc, l’obra cavalleresca de Joanot Martorell, de forma ininterrompuda, semblant a la que ja té lloc en abril amb el Quixot.

L’origen de la Biblioteca de Benidorm data de 1972, situat en un primer espai conegut com a Castell de Benidorm. En 2002 es va inaugurar la nova seu a l’actual ubicació i anteriorment ja es va habilitar la biblioteca del Racó. En aquest espai se situa també la biblioteca europea, on es pot accedir a exemplars en diversos idiomes de la Unió Europea. A banda, Benidorm també compta amb les biblioplatges de Llevant, inaugurada a l’any 2000, Ponent i la Cala.