EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

19:03 PM

HORA BENIDORM

19ºC

Poc núvol

NE 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Bigorra: “No es pot canviar el contracte de la zona blava de Benidorm amb informes econòmics en contra”

26 juny 2018
Bigorra: "No se puede cambiar el contrato de la zona azul de Benidorm con informes económicos en contra"

Durant el ple de juny, el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, va explicar que existeix un informe amb reparo de fiscalització sobre la modificació del contracte de la zona blava que pretén realitzar el govern de Benidorm. “L’increment de tarifes, d’horaris, l’augment de places d’estacionament regulat i la creació de noves taxes suposen una modificació del contracte de la zona blava i de la grua superior a sis milions d’euros que ara mateix és inviable”, va assenyalar.    

 

Es tractava del punt en què el govern del PP i CBM exposaven la proposta per modificar l’ordenança número 1 de mobilitat. Els canvis suposarien una major regulació dels usos de les bicicletes i dels vehicles d’ús personal, però també aplanarien el camí per a futurs canvis en la regulació de la zona blava i de la grua, amb la consideració de l’augment dels horaris d’estacionament regulat (augmentant els dies de la setmana regulats o l’horari regulat al llarg del dia), l’increment de les tarifes o la creació de noves taxes (per a motocicletes o la càrrega i descàrrega). Qüestions que, al parer del regidor de Compromís, “suposarien una modificació futura de les ordenances fiscals municipals i del contracte actual de la zona blava i de la grua”.

 

I ací es troba el principal problema: la modificació del contracte té un informe contrari del departament d’intervenció. “El nostre grup municipal ha obtingut els informes d’enginyeria, tresoreria i contractació que són de caràcter favorable, però el de fiscalització prèvia paralitza totes les intencions del govern local i, per tant, la modificació de l’ordenança quedaria en paper mullat perquè no es podria aplicar”. Concretament, l’informe d’intervenció assenyala un reparo pel següents motius: en primer lloc, la modificació supera el 10% del preu inicial del contracte i eixa xifra és superior als sis milions d’euros; en segon lloc, els plecs no preveien el canvi del contracte en els termes plantejats pel govern local; en tercer lloc, l’increment de places de zona blava 358 a l’any i 393 durant l’estiu suposa un augment de més del 27%; en quart lloc, es canvia la zona de residents amb la creació d’una zona verda; en cinquè lloc, la inversió tecnològica està xifrada en un milió d’euros; en sisè lloc, el personal s’incrementaria en cinquanta llocs de treball no previstos en el contracte, i per últim, l’increment del cànon, 16.646€ més per any, suposa un 7,93% que no guarda proporcionalitat amb l’augment de places de zona blava, ni amb l’increment de tarifes ni dels temps d’ús de la zona regulada.

Per aquests motius, Bigorra va sol·licitar que el punt es quedara sobre la mesa i finalment va ser retirat. “El govern local, amb la proposta de modificació de l’ordenança de mobilitat, volia colar el canvi de la zona blava, sense que el canvi del contracte tinguera l’informe econòmic favorable i amb una més que possible perjudici per als benidormers i benidormeres, que hem volgut evitar. Seguirem vigilants sobre les actuacions del govern en aquest sentit”.