EL TEMPS A BENIDORM ARA

30

17:54 PM

HORA BENIDORM

25ºC

Cel clar

SO 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Bigorra: “Compromís presentarà una proposta de pressupost municipal per a Benidorm”

15 abril 2019
Bigorra: "Compromís presentará una propuesta de presupuesto municipal para Benidorm"

El regidor de Compromís i candidat a l’alcaldia de Benidorm en les pròximes eleccions municipals, Josep Bigorra, ha anunciat en roda de premsa que el grup municipal Compromís Los Verdes presentarà una proposta de pressupost local com a alternativa al que ha enviat el govern de PP i CBM. “El pressupost, si s’aprova, entrarà en vigor la pròxima legislatura i el desenvoluparà el pròxim govern, per tant, estem igual de legitimats com l’actual govern en minoria per a presentar una proposta de comptes municipals, oberta a la participació d’altres grups municipals, i, això sí, de caràcter més social i que fomente la participació ciutadana”, ha indicat.

Un pressupost alternatiu a les xifres que PP i CBM van enviar com a esborrany als i a les membres de la corporació municipal el passat divendres, passades les nou de la nit. Eixa és la proposta que ha llançat hui en roda de premsa Josep Bigorra: “Estem tan legitimats com el govern actual per proposar uns comptes municipals que entraran en vigor en la pròxima legislatura perquè tenim tantes opcions com ells de executar-los des del govern després de les pròximes eleccions”.

El regidor fa aquesta afirmació tenint en compte que, en cas que el pressupost anara a ple aquest mes d’abril, passaria el tràmit de l’aprovació provisional. Seria ja, com a molt prompte, en el mes de maig, i després del període d’al·legacions públiques, que s’aprovaria definitivament i, per tant, el govern que el desenvoluparia, o el modificaria, eixiria de les urnes del 26 de maig.

Al respecte de la proposta de pressupost que plantejarà Compromís, el regidor ha avançat que incorporarà “iniciatives de caràcter social, que fomenten la transparència i la participació, sobre la base de les esmenes que s’han quedat en un calaix d’anys anteriors i que es poden recuperar i sobre altres propostes de futur”. Això sí, Bigorra ha posat dos eixos que es respectaran: les inversions que tinguen subvenció, per a que no s’hagen de tornar les ajudes, i l’estudi de Valoració de Llocs de Treball, “sempre que tinguen els informes favorables i estiga tot regla per respectar la millora de les condicions laborals de treballadors i treballadores”. En eixe sentit, el regidor ha informat que ha demanat tota la documentació de la VLT en la comissió informativa de règim interior, ja que de moment no compten amb aquests documents. D’altra banda, ha indicat que la proposta de pressupostos que presente Compromís “està oberta a la participació d’altres partits de la corporació municipal per a confeccionar els millors comptes per a la ciutat de la pròxima legislatura”.

Per últim, Bigorra considera que el govern de PP i CBM “han entregat tard” l’esborrany de pressupost, atés que queda poc més d’un mes per als comicis locals, “mentre que ja sabien quines inversions anirien incloses des de desembre, que es quan va fer l’anunci l’alcalde de la ciutat”.