EL TEMPS A BENIDORM ARA

30

15:59 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Núvols alts

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El ple votarà el dilluns una modificació pressupostària per a disposar d'estos fons, que es lleven d'obres i projectes

Benidorm ultima les bases de les ajudes a comerços, empreses i autònoms amb una primera injecció d'1,5 milions

22 abril 2020
Benidorm ultima las bases de las ayudas a comercios, empresas y autónomos con una primera inyección de 1,5 millones

S'espera començar a pagar a la fi de maig estes ajudes, destinades a pal·liar els efectes de la crisi de la Covid 19 i que es podran sol·licitar a través d'Internet

L'Ajuntament de Benidorm està ultimant les bases que regiran les ajudes al teixit comercial, empreses, pimes i autònoms "per a pal·liar els efectes de la crisi de la Covid 19" i per a les quals "en una fase inicial s'alliberaran 1,5 milions d'euros", segons ha informat hui l'alcalde, Toni Pérez. En una roda de premsa telemàtica, l'alcalde ha recordat que, tal com ja es va avançar setmanes arrere, la quantia final que es destinarà a estes ajudes serà de 2,6 milions d'euros, recursos que es gestionaran en dos fases.

Toni Pérez ha indicat que hui mateix s'ha iniciat el tràmit administratiu per a disposar com més prompte millor dels 1,5 milions d'euros per a la primera fase. Uns recursos que eixiran del pressupost municipal de 2020, concretament del capítol d'inversions i obres. "En el pressupost municipal teníem previstes importants inversions en obres per a millorar la ciutat, però la prioritat ara és atendre el teixit empresarial i comercial de Benidorm" perquè "s'afronte com més prompte millor els efectes d'esta crisi sanitària que des del minut 1 vam dir que anava a ser també social i econòmica".

Després de dictaminar-se hui en Comissió Informativa, esta modificació pressupostària es votarà el dilluns en ple. Posteriorment, es publicarà en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) i estar exposada al públic abans de l'aprovació definitiva que permeta disposar dels fons. No obstant això, estos terminis "no impedirà que obrim el tràmit per a la sol·licitud de les ajudes", de tal forma que "puguem començar a pagar les ajudes de manera immediata quan es complete la modificació pressupostària".

La intenció, ha aprofundit l'alcalde, "és poder començar a pagar estes ajudes a la fi de maig". Per a això, "estem ultimant les bases que regiran la convocatòria; un procés de redacció que està sent difícil, ja que les noves normatives estatals i autonòmiques constrenyen l'acció de l'Ajuntament".

Mancant conéixer els termes finals d'estes ajudes, Toni Pérez ha avançat que les mateixes es tramitaran de manera telemàtica a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament, igual que la resta de gestions i comunicacions que empreses i autònoms realitzen amb l'Administració.

L'alcalde ha aprofitat la seua compareixença per a reclamar una vegada més al Govern d'Espanya que permeta als Ajuntaments "disposar de tot el superàvit de 2019 per a atendre qüestions relacionades amb la Covid 19", més enllà del 20% autoritzat fins hui. Un 20% que en el cas de Benidorm es traduïxen en 1,4 milions d'euros que ja s'estan destinant a ajudes socials directes per a les famílies.

Ajudes socials directes per a les famílies

Sobre estes ajudes socials, Toni Pérez ha indicat que "en tan sols 48 hores ja s'han registrat i tramitat 975 sol·licituds", un volum molt important que evidencia que l'equip tècnic i humà disposat per l'Ajuntament per a atendre les persones sol·licitants d'estes ajudes està "perfectament dimensionat".

L'alcalde ha recordat que el tràmit de sol·licitud de les ajudes socials pot realitzar-se a través de l'enllaç web https://benidorm.org/es/ayudas-familia. En este enllaç, estan disponibles els qüestionaris en format PDF emplenable que posteriorment han de remetre's, juntament amb imatge del DNI, al correu electrònic ayudasfamilia@benidorm.org. A més, també pot completar-se el tràmit a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament: https://seu.*benidorm.*org.

Toni Pérez ha recomanat "realitzar el tràmit de sol·licitud telemàticament o per correu electrònic per a evitar desplaçaments a la seu central de l'Ajuntament o a les extensions administratives".