EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

06:27 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Benidorm Film Office implementa mesures per a facilitar a les productores rodatges que complisquen amb els ODS

Benidorm torna a xifres de rodatge prepandèmia i aposta per afavorir les produccions sostenibles

20 gener 2023
Toni Pérez, alcalde de Benidorm y Rosa Llorca responsable de Benidorm Film Office.

Llançarà un curs per a formar a persones de la ciutat i comarca en la figura de 'green controller'.

Benidorm ha exhibit un any més en la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur) la seua oferta com a destinació de produccions audiovisuals. Com en edicions anteriors, l'alcalde, Toni Pérez, ha aprofitat la presència de Benidorm en Fitur Screen per a fer balanç de l'activitat de la Benidorm Film Office, que ha tancat 2022 amb xifres prepandèmia. De fet, ha assenyalat, "superem fins i tot les dades de l'últim any previ a la pandèmia", amb "118 produccions" i "364 dies de rodatge efectius".

L'alcalde ha indicat que estes "dades contundents", que "volguera qualsevol altre destinació", evidencien "el posicionament de Benidorm com a plató", i permeten "fer-se fort de l'extraordinari treball desenvolupat en l'última dècada per la Benidorm Film Office i la seua coordinadora, Rosa Llorca, i del qual participen diferents departaments municipals".

Toni Pérez ha incidit que a més de les "fantàstiques i singulars localitzacions" de Benidorm, les xifres de rodatge són també el resultat de "les facilitats que donem a les productores" perquè duguen a terme els seus projectes a Benidorm; i ha anticipat que en 2023 la Benidorm Film Office aposta per "facilitar els rodatges sostenibles".

Segons ha exposat, la tendència del sector audiovisual és justament la de promoure rodatges sostenibles i d'aquí ve que "vulguem anar més enllà, facilitant-los els recursos dels quals disposem i implicant les produccions en el nostre relat de ciutat i destí en pro de la sostenibilitat".

Referent a això, la coordinadora de la Film Office ha explicat que "des de fa anys" s'està treballant a promoure els rodatges sostenibles al voltant del parc natural de la Serra Gelada, punt triat pel 54% de les produccions.

Ara "aprofundirem" en eixe treball que a Serra *Gelada es realitza "amb parc natural i els tècnics de la Regidoria de Medi Ambient" i a "fer-ho extensiu a tot el terme municipal".

Per a això, ja s'ha creat una secció de 'Rodatges Sostenibles' dins de la web de la Benidorm Film Office on s'inclouen "una sèrie de recomanacions" a les productores perquè el seu treball estiga d'acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i en la qual a més "ja estem incloent informació i recursos municipals per a facilitar esta tasca"; informació i recursos que s'aniran ampliant progressivament.

Així, s'ha publicat un pla amb tots els punts de recàrrega de vehicles elèctrics instal·lats en la via pública i l'ús de la qual és gratuït per als usuaris; al mateix temps que s'han inclòs propostes i recomanacions relatives a separació de residus, ús de vehicles ecològics o menys contaminants, o elecció d'allotjaments pròxims als llocs de rodatge.

A més, Toni Pérez ha avançat que "en aqueixa tasca d'afavorir els rodatges sostenibles, impulsarem un curs dirigit a persones de Benidorm i comarca per a formar-los com 'green controller' o 'eco manager', nova figura professional encarregada de facilitar i supervisar el compliment de criteris de sostenibilitat en els rodatges".

Amb la formació d'este personal, ha aprofundit Llorca, "facilitem a les productores que ho tinguen tot a Benidorm, que no tinguen la necessitat de portar amb elles un 'green controller' perquè a la nostra ciutat podran contractar-ho".

Este personal s'incorporarà al llistat de professionals que la Film Office posa a la disposició de les productores i amb el qual "generem sinergies amb el sector audiovisual de la zona i amb el teixit productiu de Benidorm".

Produccions de 2022 i perspectives per a 2023

L'alcalde ha anticipat que "2023 comença de la mateixa forma que ho va fer 2022, amb el Benidorm Fest i tota l'activitat audiovisual entorn de l'esdeveniment", que a més es traduirà en "molta presència en mitjans de comunicació" i "gran repercussió nacional i internacional".

Ja l'any passat, amb motiu del Benidorm Fest la ciutat va acollir part de la programació setmanal d'RTVE amb informatius, La Gran Consulta, España Directo o Corazón, corazón. Es van gravar a més reportatges d'Aquí la Tierra o de Reducetu huella que han tingut gran repercussió i que van mostrar el Benidorm més sostenible. Telepasión 2022, amb Quico Taronji i Alaska cantant des de la Creu, la platja de Llevant o l'Ajuntament, van posar la cirereta del pastís televisiu a l'any.

També van aterrar a Benidorm programes d'entreteniment de diversos països europeus i la sèrie belga "The Club", tots ells gestionats amb Visit Benidorm donada l'extraordinària promoció que suposen per a la destinació en eixos països. En ficció, la ciutat va ser escenari d'un capítol de 'Por H o por B' i seqüències de 'La Ruta'; sense oblidar els 'curts' guardonats en el concurs de Shortpitch del Benidorm Skyline film Festival: Jerusalen de Jaibo Films i Largo viaje, de Kabiria Films. Magnífics resultats han aconseguit també les seqüències d'una pel·lícula de Bollywood que porta prop de 5 milions de visualitzacions.

Finalment, en 2022 grans marques que han trobat en les localitzacions de Benidorm l'escenari ideal per a mostrar els seus productes. És el cas de ZARA, Lacoste, BMW, GEOX o American Tourister.

En total, en 2022 Benidorm va acollir 45 programes de televisió –entre documentals, entreteniment i informatius–, cinc sèries, quatre curtmetratges, tres vídeos musicals, tres curts i 59 projectes de publicitat. La major part d'estes produccions, 89 concretament, són espanyoles; si bé s'ha constatat un augment de projectes procedents del Regne Unit, d'on han arribat 15. La resta de produccions porten la signatura d'Alemanya, Bèlgica, França, Itàlia, l'Índia i USA.

Toni Pérez y Rosa Llorca
Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Rosa Llorca
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Rosa Llorca
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 7 Rosa Llorca
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 8 Toni Pérez
Audio file