EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

23:44 PM

HORA BENIDORM

12ºC

Cel clar

C 0km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La ciutat acull una jornada tècnica per a avançar en la implantació del projecte O-Space per al vol segur de drons en tota Europa

Benidorm torna a ser pionera en el desenvolupament de sistemes de seguretat en la navegació aèria

13 juliol 2023
Jornada técnica proyecto U Space
Jornada técnica proyecto U Space

La ciutat de Benidorm s'ha consolidat com a localitat pionera en els avanços dels sistemes de seguretat en la navegació de drons com s'ha constatat amb la celebració hui d'una jornada tècnica sobre el desenvolupament del projecte O-Space, que establirà les pautes per a aconseguir una navegació segura en tot el continent.

En aqueix sentit, el projecte O-Space es configura com l'espai perquè els drons reben servicis i informació "amb l'objectiu d'evitar conflictes i col·lisions, volant d'una forma segura", segons ha explicat Norberto Vera, representant d'Eurocontrol, l'organització europea per a la seguretat de la navegació aèria. "La fi és definir els rols i responsabilitats dels usuaris del sistema perquè siga segur, que permeta la privacitat i que afavorisca el creixement continu d'esta indústria" ha dit.

Benidorm, de fet, s'ha convertit per les seues característiques en un laboratori urbà en el qual s'apliquen i analitzen les directrius per a garantir en un futur aqueixa seguretat en la navegació de drons o per a la definició de l'espai aeri nacional en esta matèria.

L'elecció de Benidorm respon, segons ha posat de manifest el professor de la UPV, Israel Quintanilla, "al fet que té múltiples escenaris, un entorn meravellós com la seua silueta urbana, un parc natural, l'illa o el disseminat que fa que es genere un model escalable a altres ciutats i entorns".

Entre els avantatges que reunix Benidorm es troben també "que és una ciutat oberta als canvis de les noves tecnologies, el gran suport institucional, dels agents econòmics i dels socis tecnològics, l'experiència prèvia de projectes amb drons que ja s'han dut a terme o el fet que es tracta d'una tecnologia socialment molt acceptada" ha resumit Quintanilla.

El professor ha exposat també algunes de les aportacions que haurà de realitzar la ciutat, entre les quals ha citat un centre de coordinació del projecte O-Space, que se situarà en l'antiga reguarda de la Policia Local a la platja de Ponent, l'existència d'un heliport "que pot ser usat com vertiport" o la digitalització de la ciutat amb anàlisis urbanístiques i de densitats de població.

Quintanilla ha aclarit també que per a l'ordenació de l'espai aeri es requereix la participació de les institucions locals, com la Policia Local, Nacional, Guàrdia Civil, agents econòmics i socials, Salvament marítim, Club Nàutic, parcs temàtics, "els representants dels quals estan hui ací per a expressar les seues aportacions o dubtes per a veure les millores que es poden introduir".

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, que ha inaugurat la jornada, ha ressaltat que "Benidorm està encantada que li la tinga tant en compte en estos projectes d'innovació" i afegia que "som una ciutat molt ordenada i manejable per al desenvolupament d'estos 'enginys' que ens aborden". Per això ha mostrat la "predisposició" de la localitat "per a projectes de gran importància com és este" lloc que "l'espai aeri ha de ser ordenat perquè és molt complex i va a una velocitat de vertigen".

Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 1
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 2
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 3
Audio file
Audios relacionados
Israel Quintanilla Corte 4
Audio file