EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

21:55 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Núvol con lluvia escasa

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

55%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Les dades, molt similars als obtinguts en 2019, confirmen la recuperació de l'activitat turística

Benidorm torna a la situació prepandèmia en consum d'aigua i producció de residus

12 gener 2023
Benidorm vuelve a la situación prepandemia en consumo de agua y producción de residuos

Creix la separació de residus en llars i establiments.

Les dades de consum d'aigua i de producció de residus constaten que "Benidorm ha recuperat el pols que tenia abans de l'esclat de la pandèmia, amb xifres molt similars a les obtingudes en 2019". Així ho ha assegurat hui l'alcalde, Toni Pérez, després d'analitzar les dades anuals de 2022 de tots dos paràmetres, que "dibuixen un panorama molt semblant al qual gaudíem amb anterioritat a la crisi de la Covid-19, en sintonia amb les dades de recuperació turística que hem anat coneixent al llarg de l'any".

Segons estes dades, Benidorm va tancar 2022 amb un consum d'aigua de 9.911.396,04 de metres cúbics, un 27,47% més que l'any anterior i molt pròxim als volums registrats en els dos anys previs a la pandèmia. De fet, en 2019 el consum anual va ser de 9.980.490,20 de metres cúbics. "Des de maig, cada mes s'han superat els consums de 2019, si bé el còmput anual ha sigut inferior, ja que en els primers mesos de l'any l'activitat turística es va veure clarament afectada per l'ona d'Omicrón", ha precisat.

L'alcalde ha remarcat que "en paral·lel a la recuperació del consum d'aigua respecte als dos anys de pandèmia, des de l'Ajuntament i de la mà de l'empresa concessionària Hidraqua s'ha mantingut un important esforç inversor per a millorar les infraestructures hídriques i augmentar amb això rendiment de la xarxa d'aigua i generar estalvis". De fet, ha recordat, "el consum actual és inferior al de fa dos dècades, quan teníem menys població i oferta d'allotjament".

Així mateix, "en els últims anys, s'ha potenciat de manera crucial l'aprofitament i la reutilització, amb un increment constant de l'ús d'aigua depurada per al reg de jardins i l'aigualeig de carrers; un aspecte en el qual aprofundirem i continuar avançant, ja que la intenció és ampliar la xarxa i punts de presa d'aigües depurada a totes les zones de Benidorm".

Pel que fa als residus urbans, al llarg de 2022 la producció va fregar les 63.000 tones, un 28,24% més que l'any anterior, encara que la xifra és un 8% inferior a la que es va registrar en 2019.

Toni Pérez ha indicat que "si entrem a l'anàlisi més detalladament de les dades recaptades pel departament d'Enginyeria, es constata que la ciutadania i el teixit productiu practiquen cada vegada més la segregació de residus en origen". És a dir, cada vegada són més pròpies llars i establiments que separen el fem orgànic dels envasos, vidre i paper i cartó". Concretament, en 2022 s'han segregat en origen una mica més de 12.000 tones de vidre, envasos, paper, estris i enderrocs, el 19,15% del total de residus recollits. Aqueix percentatge suposa un 2,5% més que en 2019.

L'alcalde ha incidit al fet que "gradualment la població va prenent consciència de la importància de separar els residus"; i ha agregat que "estem convençuts que estos percentatges d'increment continuaran creixent de manera exponencial una vegada entre en funcionament el nou contracte de recollida de residus i neteja de l'espai públic, en el qual es contemplen la implantació de mesures que afavoriran aqueixa separació de residus en origen".

A més, ha apuntat, l'Ajuntament de Benidorm ha obtingut quasi 1,5 milions d'euros de fons europeus per a la implantació de noves recollides separades, especialment bioresidus, i millora de les existents, la qual cosa "redundarà també en la millora de la separació, recuperació i reutilització". Estos sistemes hauran d'estar implementats l'any 2025.

Amb estes xifres de partida i els previsibles increments que es donaran amb el nou contracte i la millora de la recollida selectiva "tot fa indicar que Benidorm aconseguirà els objectius de segregació de residus contemplats en la nova Llei i que ha de ser del 50% en 2035".

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Toni Pérez
Audio file