EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

06:08 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El nou bàndol manté la franja de passeig de 6 metres des de la riba i la distància interpersonal d'1,5 metres

Benidorm suprimix des de demà la parcel·lació de les platges després de la nova normativa estatal enfront de la Covid-19

25 juny 2021
Playa de Levante

L'Ajuntament apel·la a la responsabilitat i recorda les directrius sobre l'ús de la mascareta.

L'Ajuntament de Benidorm suprimix des d'este dissabte, 26 de juny, el sistema de parcel·lació de les platges de Llevant, Ponent i Mal Pas. Així es recull en el bàndol signat hui per l'alcalde, Toni Pérez, i en el qual es fa al·lusió a l'evolució de la crisi sanitària i al Reial decret llei 13/2021 dictat pel Govern d'Espanya i publicat hui en el Butlletí Oficial de l'Estat, pel qual es modifiquen les mesures de prevenció, contenció i coordinació enfront de la Covid-19. Un bàndol del qual s'ha donat compte als grups de la Corporació en una Junta de Portaveus convocada per l'alcalde.

El sistema de parcel·lació va operar durant l'estiu passat i es va reprendre l'1 de març dins del projecte municipal de 'Platges Segures', com a mesura per a garantir la distància física entre els usuaris dels arenals atés el moment i incidència de la pandèmia. L'alcalde ha recordat que "com vam dir des del minut 1, este projecte d'ordenació de les platges era i és modulable, per la qual cosa al llarg dels últims dotze mesos l'organització, ús i servicis s'han anat adaptant conforme a l'evolució de la pandèmia".

Toni Pérez ha recalcat que "en atenció a aqueixa evolució i a la nova normativa estatal relativa, fonamentalment, a l'ús de les màscaretes en espais a l'aire lliure, s'ha decidit deixar sense efecte el sistema de parcel·lació". Es tracta, ha assegurat, d'"una acció" i "un avanç cap a la normalitat", però "sense oblidar que el virus continua existint".

Per això, "al mateix temps que adoptem mesures que beneficiaran al conjunt de la població en l'ús i gaudi de les platges, i que milloraran l'ocupació d'estes", l'alcalde ha apel·lat "a la responsabilitat" en el compliment de les mesures higienicosanitàries, inclosa la distància de seguretat d'1,5 metres.

En este sentit, ha recordat que "les persones usuàries de les platges deuran en tot moment observar les directrius sobre l'ús de la màscara en espais oberts recollits en el nou Reial decret llei dictat pel Govern d'Espanya". Concretament, l'article 6b establix que l'ús de la màscara serà obligatori "en qualsevol espai a l'aire lliure en el qual per l'aglomeració de persones, no resulte possible mantindre una distància mínima d'1,5 metres entre estes, excepte grups de convivents".

Pel que fa a la resta de mesures contingudes en el bàndol, l'horari de bany i estada a les platges es manté de les 07.00 a les 22.30 hores, i accés es realitzarà pels llocs autoritzats. Així mateix, es manté la zona de passeig de 6 metres des de la riba, en la qual només podran romandre asseguts, tombats o immòbils els menors de deu anys.

La pràctica esportiva està autoritzada en les zones habilitades amb caràcter permanent per a voleibol platja i futbol platja; mentre que l'ús dels rentapeus es limita al moment d'abandonar la platja.

D'altra banda, dilluns que ve el ple votarà els servicis de neteja, salvament, socorrisme i platges accessibles que operaran fins al pròxim 30 de setembre. La nova proposta contempla també, en este cas fins a juny de 2022, una reducció dels sectors i nombre d'hamaques que s'instal·laran en els arenals i que seran com a màxim de 3.500 unitats diàries –de les 6.315 que contempla el contracte de concessió–.

En definitiva, ha remarcat l'alcalde, "creixem en dispositius, en servicis, en recursos i anem modulant els arenals perquè el gaudi de les platges, el nostre gran atractiu, siga cada vegada el més ple possible i Benidorm vaja recuperant la normalitat al compàs d'una normativa, en este cas del Govern d'Espanya, que té conseqüències en l'ordenació de les nostres platges".

 

Audios relacionados
Supresión parcelación playas Toni Pérez 01
Audio file
Audios relacionados
Supresión parcelación playas Toni Pérez 02
Audio file
Audios relacionados
Supresión parcelación playas Toni Pérez 03
Audio file

Baixa

Bando de Playas 25 de junio 2021