EL TEMPS A BENIDORM ARA

30

16:17 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Núvols alts

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Benidorm s'implica en matèria de bones pràctiques per a la lluita contra la Covid19, com a primera DTI certificada, amb la Red Innpulso

12 abril 2020
Benidorm se implica en materia de buenas prácticas para la lucha contra el Covid19, como primer DTI certificado, con la Red Innpulso

Benidorm s'ha sumat a la iniciativa de la Red Innpulso i ha traslladat el conjunt les seues iniciatives en matèria de bones pràctiques de lluita contra la COVID'19, amb actiu protagonisme de l'Ajuntament de Benidorm, de la Fundació Turisme Benidorm-Visit Benidorm i de la Smart Office DTI.

L'objectiu d'estes mesures, ha destacat l'alcalde Toni Pérez, "és que Benidorm es recupere i es reactive quan finalitze esta situació d'emergència sanitària". Davant la importantíssima xifra de casos confirmats i el nombre de morts per COVID-19 en l'àmbit mundial a Benidorm, assenyala, "estem quantificant l'impacte significatiu que ocasionarà en l'economia i en la indústria turística, tan important per a Benidorm, en particular".

El sector turístic s'enfronta a una crisi sense precedents que ha suposat el cessament total de l'activitat a partir de la segona meitat del mes de març. Des del primer moment, la rapidesa d'actuació de la ciutat destinació turística ha sigut vital per a la protecció, ajuda i repatriació dels turistes cap als seus orígens.

Tres han sigut els camps d'actuació de l'Ajuntament de Benidorm: governança, tecnologia i innovació com a Destinació Turística Intel·ligent. I en este sentit Toni Pérez puntualitzava que "sobre ells Benidorm ha bolcat el conjunt d'iniciatives col·laboratives que perseguien la coordinació d'actuacions implicant la societat civil i al teixit productiu local, la utilització d'eines i tecnologies en remot per a la gestió de la crisi i la implantació de mesures pioneres per a oferir solucions immediates".

S'ha implantat el programa Xarxa d'Ajuda Col·lectiva (#XAC) que integra sol·licitants d'ajuda amb voluntaris. L'Ajuntament de Benidorm ha liderat la iniciativa que atén persones en risc des de suport i la participació de ciutadans i col·lectius, en l'esperit Benidorm Solidari. Suma este programa el suport de l'Àrea de Servicis Socials que inclou també atenció psicològica professional, establix protocols i posa en marxa un espai cobert per a atendre persones sense sostre.

A més, Benidorm està desenvolupant campanyes de sensibilització en xarxes socials tant des de l'Ajuntament com des de la Fundació Visit Benidorm amb missatges de conscienciació, suport i solidaritat, comptant en estes iniciatives amb el suport d'influenciadors - campanya #QuedateEnCasa– o generant contingut –#YoMeMuevoEnCasa, "Disfruta Benidorm desde tu casa", "Gracias por quedarte en casa" o #BenidormTeEspera– i imatge de marca (redisseny del logotip i creació de 'claim' de Benidorm) així com una campanya de participació ciutadana amb fotografies #BenidormTeEspera per a mantindre la destinació posicionada com a labor de tots.

En les webs d'àmbit de l'Ajuntament de Benidorm (benidorm.org i visitbenidorm.es ) s'han creat apartats específics amb informació sobre este tema i en el seu més ampli espectre, instal·lant un bot conversacional per al coronavirus.

En matèria de Seguretat, la unitat aèria de la Policia Local ha disposat els seus drons per a col·laborar en tasques de control des de l'aire de platges i àrees urbanitzades, comprovant el compliment del confinament fins i tot en els càmpings.

La Smart Office DTI, que des del primer moment s'ha transformat en una Smart Office resilient treballant en virtual i mantenint la seua activitat, ha sigut un factor essencial per a optimitzar l'ús d'eines d'informació, en cooperació amb Intel·ligència Turística, Optimitza Data, Mabrian, Transparent o Adara que han ajudat a definir les estratègies d'actuació d'una manera més efectiva així com al traçat del full de ruta durant la crisi.

Claus són les referències treballades amb Mabrian, va explicar Pérez, "perquè recullen, tracten i analitzen dades de les xarxes socials Twitter i Instagram", i les plataformes de gestió de reserves Booking i Tripadvisor, i un panel d'instruments personalitzat a través d'Optimiza Data per a la gestió integral dels canals socials propis tant de la Fundació Visit Benidorm com de l'Ajuntament de Benidorm que a més de les mètriques de seguiment inclou el monitoratge de recerques recollides per Google Trends.

Per la seua banda, en el Mòdul Explora (unitat de vigilància i intel·ligència competitiva) de la Smart Office DTI, es desenvolupen informes especialitzats per a les diferents àrees municipals amb informació i notícies locals, nacionals i internacionals, seguiment de xarxes socials i investigació de continguts rellevants per a la presa de decisions per a pal·liar els efectes de la COVID'19, així com disseny d'un panell de control, panel d'instruments personalitzat especialitzat, de la situació de crisi, creuant dades i indicadors sobre servicis urbans indispensables, i seguiment del servici de resposta 24/7 per a petició d'ajuda i participació de voluntariat que dona resposta a residents i turistes que han hagut de romandre a Benidorm.

"L'informe té com a objectiu restar incertesa a l'actual situació a través del monitoratge de dades extretes d'eines d'intel·ligència i xarxes socials, així com de les accions en mitjans realitzades per la Fundació Visit Benidorm", va concloure l'alcalde.

Per part seua, VisitBenidorm està analitzant i posant a l'abast del sector professional, a més d'este informe, gran quantitat d'informació amb accés a audiències de viatgers en temps real i una visibilitat inigualable de la demanda global de viatges, a fi de compartir les tendències de viatge actuals. Amb estes dades analitzarem tendències per a estar preparats per a la recuperació una vegada que la situació s'estabilitze.

Si bé ningú pot anticipar l'impacte total d'estes circumstàncies excepcionals, l'accés a les dades poden proporcionar una idea de com els viatgers estan responent a la situació actual, l'impacte a llarg termini que la COVID-19 tindrà en les destinacions, i quan els primers senyals de recuperació comencen a aparéixer i Benidorm treballa en això des del primer moment d'esta crisi.