EL TEMPS A BENIDORM ARA

02

10:19 AM

HORA BENIDORM

14ºC

Cel clar

E 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La titular d'Indústria, Comerç i Turisme entrega la Marca Q concedida per l'ICTE després de superar la ciutat l'auditoria de la norma UNE 178501 de Sistema de gestió dels DTI feta per AENOR

Benidorm rep la certificació com a primera Destinació Turística Intel·ligent de mans de la ministra Reyes Maroto

16 gener 2019
Benidorm recibe la certificación como primer Destino Turístico Inteligente de manos de la ministra Reyes Maroto

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha rebut hui a Madrid de mans de la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, la certificació que convertix a la ciutat en la primera Destinació Turística Intel·ligent del món, després d'haver aconseguit la Marca Q que atorga l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) una vegada superada l'auditoria conforme a la norma UNE 178501 de Sistema de gestió de les Destinacions Turístiques Intel·ligents realitzada per AENOR. Esta norma va ser promoguda per Segittur, la Societat Estatal de Turisme i Innovació dependent de la Secretària d'Estat de Turisme, en el si de l'Associació Espanyola de Normalització, UNE.

En l'acte de lliurament de la certificació també ha participat la secretària d'Estat de Turisme, Isabel Oliver. Un acte que s'ha celebrat en la seu del Ministeri i al qual han acudit, entre altres, el president de Segittur, Enrique Martínez; el president de l'ICTE, Miguel Mirones; Javier García, director general de l'Associació Espanyola de Normalització UNE; David Cierco, director general de Red.es; el secretari autonòmic de Turisme de la Comunitat Valenciana, Francesc Colomer; representants de la corporació municipal i del Consell Veïnal, que formen part del Consell Rector del DTI; el president de la patronal hotelera Hosbec, Toni Mayor i els integrants de l'Ens Gestor del DTI.

Després de rebre la certificació, que "ens fa millors i més competitius", l'alcalde ha destacat que l'obtenció de la mateixa "és un assoliment en el qual ha treballat molta gent" amb "el repte, ja aconseguit, posicionar a Benidorm en el lideratge del turisme obtenint la certificació com a primer DTI". Una tasca "en la qual hem treballat moltíssim" i per a la qual "ens hem recolzat" en entitats com "la mateixa Secretaria d'Estat de Turisme, Segittur, ICTE, AENOR, Red.es i Turisme de la Comunitat Valenciana i aquells amb els quals hem recorregut este camí com la nostra Fundació Visit Benidorm", que va ser al seu torn la primera d'Espanya a certificar-se en vigilància tecnològica i intel·ligència competitiva conforme a la norma UNE 166006/2011.

Pérez ha assegurat que "per a les administracions, la transformació digital no és només una opció, sinó una obligació". Així mateix, ha recordat que Benidorm ha sigut exemplar a perseguir el compliment dels eixos que marca l'Organització Mundial del Turisme (OMT) per als DTI: tecnologia, innovació, sostenibilitat i accessibilitat. Uns eixos, ha remarcat, que tenen com a objectiu "millorar la governança, que només es pot aconseguir en les seues més alts nivells compartint projectes, enfrontant reptes i aconseguint-los".
Per la seua banda, la ministra d'Indústria ha felicitat a Benidorm per convertir-se en el primer DTI; i ha assegurat que "esta certificació és una satisfacció i ens anima a continuar treballant" per avançar en el projecte d'intel·ligència turística en el marc de la Xarxa DTI, de la qual formen part 64 municipis espanyols. Maroto ha afirmat que "les sinergies" que es donen en aqueixa Xarxa —de la qual Benidorm va ser entitat promotora— van sorgir "eines per a definir la política turística del segle XXI".

La ministra ha apuntat que el model sorgit de la certificació reeixida per Benidorm "incrementa la qualitat i l'experiència dels turistes, fomenta la millora contínua, millora la relació entre residents i visitants, i permet adaptar-se millor a les necessitats d'estos últims mitjançant el tractament de la informació i les dades", afegint així "valor a la nostra política turística".

Durant la seua intervenció, Maroto ha subscrit les paraules pronunciades per l'alcalde després d'obtenir la Marca Q de Destinació Turística Intel·ligent, quan va assegurar que "en un futur molt pròxim no es concebrà el turisme i l'èxit d'una destinació sense l'aplicació de la intel·ligència turística, en la qual Benidorm és pionera".

DTI i Norma UNE 178501 de Sistema de Gestió de les Destinacions Turístiques Intel·ligents (SGDTI)

Benidorm porta treballant des de 2016 per a aconseguir esta certificació que ho convertix en la primera Destinació Turística Intel·ligent (DTI). El procés d'implantació del Sistema de Gestió de les Destinacions Turístiques Intel·ligents (SGDTI) conforme a la Norma UNE ha sigut coordinat per Mercedes Llorca, responsable de l'Ens Gestor. Un Ens Gestor conformat per tècnics municipals; la gerent de Visit Benidorm, Leire Bilbao; i l'assessorament tècnic de la responsable de l'empresa Intel•ligència Turística, Celia Romero.

La Norma UNE 178501 d'SGDTI establix els requisits que ha de complir qualsevol destinació que vulga ser intel·ligent i que pivoten sobre cinc eixos: Sostenibilitat, Accessibilitat, Noves Tecnologies, Innovació i Governança.

L'auditoria de certificació té un abast en tot el municipi de Benidorm, així com el nivell d'especialització en els productes turístics: Esports, Salut i Benestar, Congressos, Gastronomia, Film Office, Compres i Verd Benidorm.

L'informe d'auditoria destaca com a punts forts el compromís per la innovació i el desenvolupament de Benidorm com DTi, com es manifesta pel treball que es va desenvolupant en els últims anys, la participació en projectes que es desenvolupen en este àmbit i la implicació de tot el personal entrevistat durant l'auditoria, A més destaca la creació de l'Smart Office DTI: Oficina Tècnica d'Innovació i Intel·ligència i el desenvolupament d'un sistema de vigilància i intel·ligència turística.