EL TEMPS A BENIDORM ARA

27

14:45 PM

HORA BENIDORM

23ºC

Cel clar

NE 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Enguany el Dia Mundial del Turisme s'ha centrat en l'ocupació que genera esta activitat

Benidorm reconeix amb els 'Premis Turisme' 2019 a Fitur, Segittur, Microservices i Alejandro Guijarro

30 setembre 2019
Benidorm reconoce con los ‘Premios Turismo’ 2019 a Fitur, Segittur, Microservices y Alejandro Guijarro

En l'acte s'han entregat les distincions SICTED a les empreses que s'han sumat a este sistema d'excel·lència.

Benidorm ha celebrat hui l'acte central del Dia Mundial del Turisme en el qual s'han entregat els 'Premis Turisme', que enguany s'han concedit a la Fira Internacional del Turisme de Madrid (Fitur), a la Societat Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques (Segittur) i a l'empresa Microservices, en les categories Internacional, Nacional i Local/Autonòmic respectivament. A més, s'ha atorgat l'Esment Especial d'estos premis al qual fóra director del Departament de Disseny, Alejandro Guijarro Carbonell, mort fa poc.

L'acte, que s'ha desenvolupat en el Saló d'Actes de l'Ajuntament de Benidorm, ha sigut presidit per l'alcalde, Toni Pérez, i al mateix han assistit el cònsol de Grècia, Manuel Serrano; el director general de Turisme, Herick Campos; el president de la patronal hotelera Hosbec; Toni Mayor; la gerent de la Fundació Visit Benidorm, Leire Bilbao; així com representants del sector i de la corporació municipal.

En esta edició del Dia Mundial del Turisme, que es commemora el 27 de setembre, l'Organització Mundial del Turisme (OMT) ha posat el focus sobre l'ocupació que genera esta activitat i que equival al 10% del total mundial. Referent a això, l'alcalde ha manifestat que "moltes vegades davant la magnitud física" del turisme "es difumina la importància que té en la generació d'ocupació"; una importància latent a Benidorm on en determinats moments de l'any "tenim més ocupats actius que població activa censada".

Toni Pérez ha apuntat que la celebració del Dia Mundial del Turisme s'ha vist entelada enguany per "una pinzellada grisa": la fallida de Thomas Cook, que "ha sacsat els fonaments del sector". Malgrat la caiguda de l'operador turístic, l'alcalde ha subratllat que "sense avions no hi ha turisme", ja que el 82% dels turistes arriben a Espanya amb avió. "I avions, hi ha", ha assenyalat, després d'incidir que la comunicació aèria entre Espanya i el Regne Unida és la "més activa i efectiva", propiciant l'arribada de 18,5 milions de turistes britànics l'any passat. La ratificació d'estes dades en pròximes campanyes, ha apuntat, queda ara pendent del "fantasma" del Brexit.

Durant la seua intervenció, l'alcalde també ha fet referència a la necessitat d'"una política fiscal intel·ligent sobre el sector turístic", allunyada de taxes que graven al turista i al turisme. En este punt, ha agraït als responsables turístics de la Generalitat Valenciana i de la Diputació Provincial d'Alacant el seu rebuig frontal a la taxa turística, en sintonia amb l'acord unànime de la Corporació de Benidorm.

El discurs de l'alcalde ha posat el tancament a l'acte de lliurament dels Premis de Turisme, que en categoria Internacional ha sigut per a FITUR, la primera cita anual per als professionals del turisme mundial, que en 2020 complirà el seu 40 aniversari, i en la qual Benidorm ha estat present des dels seus inicis. Després de recollir el premi de mans del vicepresident de la Fundació Turisme Benidorm, Toni Mayor, la directora de Fitur, María Valcárcel, ha assegurat que per a la fira este reconeixement constituïx "un gest d'amistat que agraïm" i que "ens porta a tractar de superar-nos". Durant la seua intervenció, Valcárcel ha indicat que al llarg de la seua trajectòria la fira ha "crescut" i "evolucionat" en paral·lel a destinacions com Benidorm, que es troba "en plena forma" com a evidència el fet que s'haja convertit "en la primera DTI" del món.

En la categoria nacional, Benidorm ha distingit el paper de SEGITTUR en l'impuls de la innovació tecnològica aplicada al sector turístic espanyol, sent un dels responsables de la Norma UNE 178501, que regula el Sistema de Gestió de les Destinacions Turístiques Intel·ligents, en la qual Benidorm ha sigut la primera destinació a certificar-se en l'àmbit mundial. La directora gerent de Visit Benidorm ha sigut l'encarregada d'entregar el guardó al president de l'entitat, Enrique Martínez Marín, qui ha afirmat que l'elaboració de la Norma UNE és fruit del "treball i esforç comú" sorgit a Benidorm i del qual la ciutat ha sigut part fonamental. Martínez ha destacat la col·laboració prestada en tot moment per la ciutat, que "ens ha ajudat fins i tot a estendre el bon fer i el bon nom del turisme espanyol" en diversos fòrums internacionals.

Pel que respecta a la categoria local/autonòmica, Benidorm ha premiat la contribució de l'empresa Microservices a la prevenció i el control sanitari en les empreses i destinacions turístiques; un guardó que els responsables de la mercantil han recollit de mans del director general de Turisme de la Comunitat Valenciana. En la seua intervenció, el portaveu de la mercantil, Juan Ángel Ferrer, ha destacat "la intel·ligent visió" dels empresaris turístics de Benidorm que "sempre han apostat per la prevenció" per a assegurar als seus clients "unes vacances segures i saludables". Ferrer ha fet extensiu el seu reconeixement a tots els empleats del sector, i ha assegurat que la "labor silenciosa i abnegada de prevenció" millora la qualitat de l'oferta turística de Benidorm.

Finalment, l'Esment Especial dels Premis de Turisme 2016 ha sigut per a Alejandro Guijarro. L'alcalde ha entregat a les filles i a la vídua de Guijarro este Esment, que reconeix l'aportació de Guijarro a la imatge i promoció turística de Benidorm a través del disseny, projecció i direcció d'obra dels estands per a les fires de turisme nacionals i internacionals; així com la seua contribució al disseny de l'escena urbana de la ciutat. Després de rebre l'homenatge dels assistents, la família d'Alejandro Guijarro ha destacat el simbolisme de rebre este reconeixement en el mateix any que s'ha premiat a Fitur, fira que "va ajudar a crear fent estands per a Benidorm, la Comunitat Valenciana i altres Comunitats Autònomes".

SICTED

L'acte d'este dilluns ha servit a més per a reconéixer a les empreses locals que s'han sumat enguany a les distincions del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions (SICTED). Concretament, les 27 empreses i professionals que han obtingut enguany la certificació SICETD són Apart 200 Service, Apartamentos Nicaragua-Ribar SL, Aqua Natura i Terra Natura Benidorm, Aquasports Benidorm, Base Agir Sport, Benidorm Marine, Bingo Plaza, Camping Villamar, Camping Villasol, Capitán Kayak, Costa Blanca Dive, Diving Stones Centro de Buceo, Gastrohotel RH Canfali, Gran Hotel Bali, Hotel Agua Azul, Hotel Alameda, Hotel Bilbaino, Hotel Carlos I, Hotel Centro Mar, Hotel La Estación, Hotel Olympus, Hotel RH Royal, Hotel RH Sol, Hotel RH Victoria, Juan Llompart Espí, Specsavers Ópticas Benidorm i TAO Bike.