EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

19:55 PM

HORA BENIDORM

13ºC

Poc núvol

O 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Durant deu dies, la concessionària testarà el vehicle a la ciutat

Benidorm prova un autobús 100% elèctric d'iguals característiques als dos que adquirirà per al transport urbà

18 setembre 2022
Autobús eléctrico

L'Ajuntament ha entregat ja més de 1.250 exemplars de 'Targeta Ciutadana' i ha començat a repartir-la entre els usuaris del Bo Escolar.

Durant deu dies Benidorm provarà un autobús 100% elèctric d'idèntiques característiques als dos que l'Ajuntament ha aprovat adquirir per a incorporar-los a la flota del transport públic urbà.

Justament amb motiu de la celebració del dia dedicat al transport urbà dins de la Setmana Europea de la Mobilitat, el regidor de l'àrea, José Ramón González de Zárate, acompanyats de diversos membres del govern local i de personal de la concessionària Grup Avanza s'ha acostat a la Plaça de S. M. els Reis d'Espanya per a conéixer de primera mà les prestacions d'este vehicle.

De Zárate ha explicat que "este autobús de 12 metres té una autonomia de fins a 350 quilòmetres i un temps de càrrega de 3 hores a màxima potència". De la marca Man, model Lió's City 12 E, el vehicle és capaç de transportar 27 persones assegudes, 54 dempeus i 2 persones amb mobilitat reduïda.

Segons ha indicat, "estos deu dies ens permetrà testar sobre el terreny i pels nostres carrers com funciona este vehicle amb la intenció de la pròxima incorporació de dos autobusos elèctrics a la nostra flota municipal". En principi, "la intenció de l'Ajuntament és que arribat el moment estos dos nous vehicles realitzen el servici de transport de llançadora entre els principals aparcaments dissuasius situats en els accessos a Benidorm i el centre de la ciutat, facilitant als usuaris d'estos pàrquings una opció de transport net en els seus desplaçaments interns per la ciutat".

Referent a això, ha avançat que l'ús d'estos vehicles 100% elèctrics "suposen un menor consum, una menor contaminació atmosfèrica, zero emissions de soroll i uns costos de manteniment més econòmics". Així, l'ús de cadascun d'estos autobusos es traduïx en una disminució de 146 tones anuals d'emissions de CO₂ i deixar de consumir prop de 47.000 litres de combustible.

De Zárate ha detallat que "el procés per a l'adquisició d'estos dos vehicles ja està en marxa" i "la previsió és completar el procés de compra abans que finalitze l'any, de manera que puguen estar ja operatius en el primer trimestre de 2023". La inversió municipal se situa en 1.040.000 euros.

A més de la prova de l'autobús elèctric, dins del dia del transport públic, entre les 10.00 i les 14.00 hores, els viatgers que han pres la línia 3 de l'autobús en la parada de l'ajuntament han pogut realitzar el trajecte de manera gratuïta.

Balanç 'Targeta Ciutadana'

El regidor de Mobilitat ha recordat que "continuem immersos en l'emissió de la 'Targeta Ciutadana' entre la població de Benidorm; una targeta-moneder que s'entrega amb una càrrega inicial de 10 euros per a usar en el transport urbà i que permet als usuaris emprar l'autobús en condicions avantatjoses". Des de principis de setmana, està obert el termini de sol·licitud per a les persones majors de cinquanta anys, que poden dur a terme este tràmit en l'espai habilitat per a la 'Targeta Ciutadana' en la planta baixa de l'Ajuntament, al costat del Registre General.

Segons les xifres aportades per De Zárate, "fins hui hem entregat més de 1.250 targetes, majoritàriament a persones majors de seixanta-cinc anys, i hi ha prop d'un miler en procés de tramitació". A més, "també s'ha iniciat el repartiment entre la població jove beneficiària del Bo de Transport Escolar".