EL TEMPS A BENIDORM ARA

06

13:07 PM

HORA BENIDORM

20ºC

Cobert con lluvia escasa

O 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

60%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ajuntament concorrerà a la convocatòria de subvencions de la Conselleria amb este projecte, que inclou 5 programes de les Regidories d'Educació, Cultura i Esports

Benidorm presenta el seu projecte de reforç educatiu i activitats extraescolars per al curs 2020/2021

25 agost 2020
Benidorm presenta su proyecto de refuerzo educativo y actividades extraescolares para el curso 2020/2021

L'Ajuntament de Benidorm ha dissenyat un projecte global de suport educatiu i activitats extraescolars per al pròxim curs 2020/2021, que inclou cinc programes proposats per les Regidories d'Educació, Cultura i Esports. Els responsables de les tres àrees, Maite Moreno, Jaime Jesús Pérez i Mariló Cebreros, han traslladat hui les línies generals d'este projecte, amb el qual l'Ajuntament concorrerà a més a la convocatòria de subvencions llançada per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport per a "la realització d'activitats de suport educatiu, i altres activitats extraescolars, culturals i esportives, dirigides a la població escolar d'entre 3 i 18 anys, per a compensar els efectes negatius del confinament conseqüència de l'emergència sanitària ocasionada per la Covid-19".

Moreno ha explicat que "prèviament a la publicació d'estes ajudes en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el passat 14 d'agost, les tres Regidories ja estàvem treballant en este projecte global"; i d'aquí ve que l'Ajuntament estiga ja en disposició de presentar-lo a esta convocatòria, en la qual els municipis opten a una subvenció fixa de 3.000 euros i una altra de caràcter variable que es determinarà en funció de les localitats.

L'edil d'Educació ha indicat que des de la seua Regidoria s'inclou en este projecte global dos programes. El primer és "el Programa de Suport Educatiu d'Estiu (PAEV) que s'ha estat realitzant els dos mesos de juliol i agost"; i el segon és "un programa nou destinat a l'alumnat 2n i 3er cicle de Primària i tota la Secundària" en el qual s'oferiran "classes de reforç a estudiants que presenten necessitats de suport educatiu, ajudant-los a aconseguir els objectius acadèmics durant el curs".

En matèria de Cultura, la Regidoria ha inclòs en este projecte global el cicle de teatre 'Joves Espectadors', "orientat als escolars d'Infantil i Primària" i que es durà a terme "entre els mesos de febrer i març de 2021" en "espais a l'aire lliure complint amb tots els protocols de seguretat sanitària". En el cas que l'alumnat no puga abandonar el centre educatiu, el cicle es desplaçarà "als centres educatius, realitzant-se les representacions als patis" dels col·legis, segons ha aclarit l'edil de Cultura. Pérez ha apuntat que "este cicle que ve desenvolupant en els últims anys" amb l'objectiu de "potenciar la vida cultural de la població infantil".

Referent a això, ha recordat que "durant l'estiu s'han programat activitats culturals de teatre, cinema, exposicions i música per a tots els públics, inclosa la població juvenil", que també ha tingut a la seua disposició el programa 'Estiu 2020' de la Regidoria de Joventut en el qual han participat 30 alumnes en cadascuna de les quinzenes dels mesos de juliol i agost.

Finalment, la responsable d'Esports ha indicat que el projecte inclou dos programes vinculats a l'activitat física. Així, l'Ajuntament oferirà "un programa d'activitats extraescolars fisicoesportives en els 14 col·legis d'Infantil i Primària de Benidorm en horari de 15.00 a 17.00 hores, que seran a càrrec dels tècnics esportius municipals". El segon programa, "més ambiciós", és 'Espai Obert' amb el qual s'emportarà "l'esport a tots els barris de la ciutat, obrint en horari de 17.00 a 19.30 hores les instal·lacions esportiva de sis col·legis de la ciutat, perquè tot xiquet i jove que vulga practicar esport puga fer-ho d'una manera segura i prop del seu domicili".

Segons ha detallat Cebreros, 'Espai Obert' es realitzarà en els col·legis Vasco Núnez de Balboa i Aitana, en la Colònia Madrid-Foietes; en el Miguel Hernández, barri Foietes Sud; en el col·legi El Murtal, en la zona de la Cala; en el CEIP Serra Gelada, en el Racó; en el CEIP Els Tolls; i en el col·legi Leonor Canalejas, que abastarà la zona Centre. Este programa també estarà tutelat pels monitors esportius de l'Ajuntament, dos per cada centre.