EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

12:13 PM

HORA BENIDORM

20ºC

Núvols alts

NE 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Benidorm prepara la tradicional Festa de la Creu

28 abril 2017
Benidorm prepara la tradicional Festa de La Creu

El programa s'inicia el diumenge amb la Vestida de la Creu

Com cada any davant la proximitat de l'arribada del mes de maig, Benidorm es prepara per a viure una de les seues celebracions més tradicionals i arrelades, la Festa de la Creu, que començarà el diumenge 30 d'abril a les 22.00 hores amb la Vestida de la Creu a càrrec de les majorales de l'entitat festera, presidida per Paqui Calvo.

L'acte estarà amenitzat per la Colla de Xirimiters de la Marina i es desenvoluparà en la plaça de la Creu, més coneguda com La Palmera. Allí s'obsequiarà els assistents amb 'coca ronyosa' i mistela. Una vegada vestida, la Creu es col·locarà en la seua ubicació fixa a l'inici de l'avinguda Emilio Ortuño.

L'endemà, 1 de maig, el programa d'actes s'inaugura a les 08.00 hores amb un volteig general de campanes i una cercavila al costat de la Colla de Xirimiters. Al voltant de les 11.00 hores, s'iniciarà un romiatge des de l'església parroquial de Santa Jaume i Santa Anna fins als peus de la Creu, que serà beneïda pel rector.

Tot seguit, la xiqueta Rosa Navarro Almiñana recitarà el tradicional vers a la Santa Creu, i posteriorment es realitzarà una ofrena de flors fins a l'església en la qual se celebrarà una missa cantada pel Cor de la ACR La Barqueta. Ja a la vesprada, a les 19.00 hores, hi ha programat un concert en dos parts a càrrec de la Unió Musical, dirigida per Pedro Salines, i en el qual s'escoltaran cinc peces de diferents compositors.

La programació es tanca el dimecres 3 de maig a les 19.00 hores amb la missa de difunts en l'església de Sant Jaume i Santa Anna en memòria de tots els difunts de Benidorm.