EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

18:16 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Cel clar

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

'Benidorm Visió 360' ha comptat amb una amplíssima participació de tots els sectors

Benidorm opta a una nova convocatòria de Plans de Sostenibilitat Turística amb un projecte de 8 milions d'euros

16 setembre 2021
Benidorm Visión 360
Benidorm Visión 360
  • Es vertebra en quatre eixos: transició verda i sostenible, millora de l'eficiència energètica, transició digital i competitivitat
  • Esta convocatòria extraordinària es finança íntegrament amb fons europeus Next Generation EU

L'Ajuntament de Benidorm optarà a la convocatòria extraordinària de Plans de Sostenibilitat Turística en Destins llançada per la Secretaria d'Estat de Turisme amb un projecte valorat en prop de 8 milions d'euros. Així ho ha anunciat hui l'alcalde, Toni Pérez, qui ha destacat que "el projecte 'Benidorm Visió 360' és molt transversal, ha comptat amb una amplíssima participació, i està alineat amb els diferents plans nacionals i autonòmics de sostenibilitat turística". Un projecte que s'aprova demà en Junta de Govern Local i que es remetrà de manera immediata al Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.

A grans trets, ha exposat, "obtindre els fons sol·licitats i poder desplegar totes les actuacions recollides a 'Benidorm Visió 360' ens permetrà avançar en la senda oberta en els últims anys per a continuar guanyant competitivitat turística, per a impulsar un desenvolupament sostenible i intel·ligent en el territori, protegir la societat de la crisi econòmica, i avançar en l'adaptació al canvi climàtic i la transformació verda de Benidorm cap a una neutralitat climàtica de l'activitat turística".

L'alcalde ha incidit en què "es tracta d'un projecte potent i ambiciós, en el qual hem volgut anar molt més enllà dels 5 milions d'euros d'inversió mínima que ens exigia la convocatòria en la categoria de destinació de 'Sol i platja molt internacionalitzada', modalitat en la qual Benidorm és l'únic municipi de la Comunitat Valenciana que pot concórrer".

Toni Pérez ha explicat que "esta convocatòria, per a la qual la Secretaria d'Estat ha reservat 1.858 milions d'euros a invertir en els pròxims 3 anys, es finança íntegrament a través de fons europeus, els anhelats Next Generation EU". D'esta manera, en cas de resultar seleccionada, Benidorm no hauria d'aportar recursos propis per al desenvolupament d'este projecte, que planteja 19 actuacions entorn de quatre eixos: Transició verda i sostenible, Millora de l'eficiència energètica, Transició digital i Competitivitat.

Segons ha detallat l'alcalde, l'eix 'Transició verda i sostenible' concentra el 45% de la inversió prevista en el projecte –una mica més de 3,5 milions d'euros– i inclou actuacions d'adaptació al canvi climàtic del destí segons el seu pla estratègic o la restauració paisatgística de la passarel·la per als vianants a la platja de Ponent.

Per a 'Millora de l'eficiència energètica' es fixa el 24% de la inversió, amb projectes com la renovació de la catenària de la platja de Llevant: mentre que l'apartat de 'Transició digital' compta amb el 15% de la inversió, uns 1,2 milions. Entre les actuacions plantejades en este àmbit està la dinamització del sector turístic mitjançant la digitalització del comerç i empreses turístiques, o la implementació de bots de conversació per a la comunicació i accés a recursos i servicis.

Finalment, en la categoria de 'Competitivitat' es proposen actuacions per import d'1,3 milions d'euros, entre les quals destaquen la millora de l'accessibilitat en el transport i museus, la rehabilitació i reivindicació de l'Hort de Colón, o la implantació d'una eina d'autodiagnòstic per a conéixer el grau de desenvolupament del sector de l'allotjament pel quefa a transició digital, eficiència energètica i economia circular.

El projecte 'Benidorm Visió 360' ha passat ja per una fase de participació en la qual es va exposar el mateix a la Fundació Visit Benidorm, a associacions empresarials (Abreca, Aico, Aptur, Avibe i Hosbec); a Turisme Comunitat Valenciana i als portaveus dels grups polítics de la Corporació perquè realitzaren aportacions al document.

Després d'eixa fase de consulta, amb opinió completament favorable al projecte, serà ara Turisme Comunitat Valenciana qui determine que el projecte es troba dins dels paràmetres per a optar a la subvenció europea, per a això haurà d'informar el mes de novembre. El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme també es pronunciarà amb posterioritat.

L'alcalde ha subratllat que "estem convençuts que 'Benidorm Visió 360' és un projecte molt pensat i que reunix tots els requisits per a, com ja ocorreguera en la primera convocatòria, complir amb totes les expectatives i comptar amb el suport del Ministeri i la consegüent inversió".

Proceso de participación.
Proceso de participación.