EL TEMPS A BENIDORM ARA

06

18:57 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Cel clar

NE 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

'Phygital' planteja avançar en la transformació digital i aconseguirà a més de 550 establiments potencials

Benidorm obté una subvenció del Ministeri per al projecte d'impuls del turisme de compres en diverses zones comercials

23 febrer 2022
Comercio e Innovación

La iniciativa, valorada en prop de 300.000 euros, compta amb la col·laboració d'AICO i Abreca-Cobreca.

L'Ajuntament de Benidorm ha obtingut una subvenció de 165.326,52 euros del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç per a desplegar el projecte 'Phygital', orientat a "impulsar el turisme de compres en zones comercials de la ciutat i que, inicialment, es planteja circumscriure als huit carrers i avingudes del centre urbà que presenten una major afluència i trànsit de persones, així com a la primera línia de les platges de Llevant i Ponent". L'alcalde, Toni Pérez, ha anunciat hui l'obtenció d'esta subvenció, que suposa el 55% del cost del projecte, que ascendix a prop de 300.000 euros.

Toni Pérez ha recordat que "el passat octubre l'Ajuntament va presentar el projecte 'Phygital' a la convocatòria d'ajudes llançada pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme per al desenvolupament de plans i programes de millora de l'activitat comercial en zones de gran afluència turística". Eixa sol·licitud "s'ha traduït en la subvenció comunicada que, al costat de l'aportació econòmica que realitzarà l'Ajuntament, possibilitarà el desenvolupament d'un projecte desenvolupat per l'àrea d'Enginyeria, la Smart Office DTI i la Regidoria de Comerç, i per al qual s'ha comptat amb la col·laboració de les associacions AICO i Abreca-Cobreca". És, per tant, ha remarcat "un projecte que naix de l'escolta activa d'este govern amb el teixit productiu".

L'alcalde ha detallat que amb este projecte "volem impulsar les vendes del comerç local i de la restauració, treballant amb els mateixos establiments per a avançar en la seua transformació digital, dotant-los per a això de les eines i solucions necessàries i prestant-los un assessorament continuat".

El projecte 'Phygital' abasta una àrea d'influència en la qual es localitzen més de 550 establiments potencials, "un número molt significatiu". "Parlem –ha agregat Toni Pérez– d'una àrea comercial extensa, que funcionarà com un centre comercial obert". Concretament, L'àrea comercial proposta inclou els carrers Tomás Ortuño, Girona, Esperanto, Gambo, Russafa i Apol·lo XI; les avingudes dels Ametlers i Martínez Alejos; el Passeig de la Carretera i la primera línia de les platges de Llevant i Ponent.

Per al desenvolupament de Phygital, es planteja la instal·lació de Nodes IOT dispositius Plug and Play a través dels quals es remetran missatges als usuaris, que seran conduïts a una plataforma en la qual els establiments promocionaran els seus productes. A més d'impulsar les vendes i potenciar les visites, este sistema permetrà aportar al sistema d'intel·ligència turística coneixement de l'impacte de les accions dels establiments i campanyes municipals, i de les noves obertures o tancaments de locals; o saber com evoluciona l'interés del públic, millorant així el procés de presa de decisions.

L'alcalde ha destacat que "amb la implementació i desenvolupament d'este projecte atenem el nostre teixit productiu, en este cas a més de mig miler d'establiments, mentre avancem en el compliment del nostre Pla Director DTI + Segura potenciant els eixos de Sostenibilitat Econòmica, Innovació i Tecnologia".

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file