EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

03:57 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El Pla 'Benidorm Beach Safety' és escalat i modulable en funció de la demanda. La platja comptarà amb 12 sectors d'accés lliure, part dels quals seran per a persones majors de setanta anys, i més de 5.000 parcel·les de 16 metres quadrats

Benidorm obri el dilluns les seues platges amb un Pla que garantix la seguretat i el gaudi i accés de tots els usuaris

13 juny 2020
Benidorm abre el lunes sus playas con un Plan que garantiza la seguridad y el disfrute y acceso de todos los usuarios

D'ací a poc temps s'habilitarà una web per a la reserva de parcel·les

Benidorm obrirà este dilluns, 15 de juny, les seues platges. Per a això, l'Ajuntament, ha adaptat el contracte de gestió integral de les platges i ha elaborat, de la mà de Visit Benidorm, un pla específic que "garantix l'ús de les platges a tota la població, resident i turista, en unes condicions de seguretat sanitària". Així ho ha traslladat l'alcalde, Toni Pérez, en la roda de premsa de presentació d'este pla, denominat 'Benidorm Beach Safety'; que s'emmarca dins del 'Benidorm DTI + Segura'. L'alcalde ha recalcat que "es tracta d'un pla de màxims", d'implantació escalonada, versàtil i modulable; en el qual s'han previst diferents escenaris de demanda; i que complix amb tota la normativa establida en l'àmbit estatal i autonòmic, com el Pla de Platges Segures de la Generalitat.

Toni Pérez ha assenyalat que la reobertura de les platges i la posada en marxa d'este pla es produïxen "amb antelació" a l'arribada del conjunt del turisme nacional –fixada per al 22 de juny– i internacional –que en funció del país d'origen començarà a desplaçar-se a partir de l'1 de juliol, si bé en el cas del britànic no el farà almenys fins al dia 10–.

L'alcalde ha explicat que este pla recull la implementació de "mesures físiques i tecnològiques, reservant un gran apartat a la dotació de recursos humans". Per a la seua aplicació, l'Ajuntament, seguint indicació tècnica, ha modificat el contracte de gestió de platges, incorporant estes mesures com "un servici més" a prestar per part de la concessionària, RA Benidorm.

Sobre el terreny, les platges de Llevant i Ponent s'han dividit en 20 sectors, 12 d'ells d'accés lliure amb 5.122 parcel·les de 16 metres quadrats (4x4 metres). Cada parcel·la podrà ser ocupada per 1 a 4 persones, fins a aconseguir una ocupació màxima de 20.488 persones. Hi ha dos tipus de sectors d'accés lliure: per a majors de setanta anys (xarxa verda) i per a la resta de la població (xarxa blava), si bé els majors de setanta anys podran acudir a estos sectors si eixa és la seua voluntat. La concessionària, per la seua banda, disposarà de 8 sectors, en els quals instal·larà 5.578 hamaques, prop de 875 menys de les contemplades en una situació ordinària. D'esta manera, l'ocupació màxima de la platja serà de 26.066 persones, que podran utilitzar el punt d'accés corresponent dels 20 habilitats, que estaran atesos per personal de control.

L'alcalde ha explicat que "estes mesures físiques de parcel·lació, sectorització i control d'accessos estaran operatives a partir d'este dilluns; mentre que la implantació de les mesures tecnològiques serà gradual i escalonada, atesa l'afluència d'usuaris". Entre les mesures tecnològiques està la creació d'una plataforma web de reserva prèvia, que "estarà activa en els pròxims dies, abans de l'1 de juliol" i a la qual també es podrà accedir des dels llocs web de l'Ajuntament i Visit Benidorm. Fins llavors, l'accés a la platja es realitzarà sense cita prèvia i els usuaris seran acompanyats en les parcel·les per personal d'acomodació.

Toni Pérez ha assenyalat que d'ací a poc temps s'informarà sobre este aplicació web i el seu funcionament. Una aplicació a la qual se sumen una plataforma escalable i un sistema de gestió de cues virtuals; així com sis punts d'informació en els quals es resoldran possibles incidències i es prestarà assistència presencial a les persones que no disposen de mitjans tecnològics per a realitzar la seua reserva.

A més, "gràcies al sistema wifi platges i a la solució CRM implantada s'informarà els usuaris sobre les normes d'ús de la platja, reforçant així la cartelleria instal·lada en cada accés a peu de platja". Este mateix sistema permetrà també comunicar informació i possibles incidències en temps real.

L'alcalde ha incidit en què "el component tecnològic" permetrà "ordenar la platja i el seu ús en funció de la demanda existent", garantint "que tothom puga gaudir d'ella", modulant en cas de necessitat els horaris. Així, amb caràcter general, "la platja estarà oberta de 09.00 a 21.00 hores". En les jornades en les quals puguen produir-se "pics de demanda", es podrien establir puntualment torns de matí i vesprada –opció que oferix la legislació estatal– fins i tot per a arribar a doblar l'aforament d'una jornada.

En resum, ha recalcat "parlem d'un pla i una gestió exigent i avantguardista, a l'altura de la potència del destí, amb un important pes tecnològic, traçat per a garantir la seguretat de les persones usuàries de les platges i que tots ells puguen gaudir d'elles en les millors condicions".

'Benidorm DTI + Segura'

El pla de platges presentat hui està integrat al 'Benidorm DTI + Segura', orientat a generar confiança tant a residents com visitants i turistes, perseguint seguretat en la salut i ajudant a la reactivació del teixit productiu local, fonamentalment vinculat al turisme. Amb la seguretat com a eix fonamental de tota l'acció, el Benidorm DTI + Segura s'estructura en tres línies de treball interconnectades: el monitoratge sanitari, a través del projecte Patti Recovery; l'aposta per la qualitat, i els protocols Covid-19 ON; i la gestió d'espais públics, que és on es desenvolupa este Benidorm Beach Safety. Esta denominació està orientada a recuperar la confiança del mercat internacional, que és el que en estos moments presenta més reticències a viatjar.

Pla de Contingència de les platges

En la mateixa sessió plenària, i també amb el vot de govern i l'abstenció dels grups de l'oposició, s'ha aprovat el Pla de Contingència de les platges davant la Covid-19, document exigit per la Generalitat Valenciana i que els municipis de la Comunitat hauran d'aportar en un termini màxim de sis mesos a comptar des de finals de maig. L'alcalde ha recordat que "tal com va reconéixer la mateixa Conselleria, Benidorm és un dels dos únics municipis de la Comunitat Valenciana que disposava d'un Pla d'Emergències per a les seues platges; pla que ara adaptem a les noves circumstàncies provocades per la pandèmia i que aprovem avançant-nos en molt als terminis marcats per l'administració autonòmica".