EL TEMPS A BENIDORM ARA

06

17:32 PM

HORA BENIDORM

27ºC

Intervals de núvols

NE 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

15%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ajuntament ha adquirit dos cadires elèctriques per a les persones amb problemes de mobilitat, i ha adequat l'asfaltat i senyalització del carrer d'accés i limítrofes

Benidorm millora l'accessibilitat al Tossal de la Cala, que des que es va iniciar febrer supera els 2.300 visitants

22 febrer 2021
Benidorm millora l'accessibilitat al Tossal de la Cala, que des que es va iniciar febrer supera els 2.300 visitants...

L'Ajuntament de Benidorm ha millorat "l'accessibilitat global" al jaciment del *Tossal de la Cala i el seu entorn amb diverses actuacions dutes a terme en les últimes setmanes i que "han augmentat l'atractiu d'un espai emblemàtic de la nostra ciutat, així com facilitat la seua visita per a la població en general i especialment per a les persones amb diversitat funcional", segons ha indicat l'alcalde, Toni Pérez.

L'alcalde ha explicat que "des de les àrees de Patrimoni Històric i Accessibilitat Universal, que dirigixen Ana Pellicer i José Ramón González de Zárate, s'ha treballat de manera coordinada perquè el desenvolupament d'estes actuacions convisquera amb el normal funcionament del mateix jaciment-museu i no afectara el trànsit per als vianants".

Segons ha detallat l'alcalde, s'ha procedit al reasfaltat i repintat de la senyalització del carrer Ermita, que és la que dona accés al 'castellum' del Tossal, i dels carrers de l'entorn de la urbanització Montbenidorm. A més, s'ha reforçat i renovat la il·luminació de tot l'entorn amb tecnologia 'led', i s'ha garantit l'accessibilitat màxima a l'ermita de la Verge de la Mar, situada a escassos metres de la porta d'entrada al 'castellum'. En este punt, i igual que en mirador del Tossal, s'ha substituït un tram del mur existent per barana de cristall.

Toni Pérez ha destacat que "esta intervenció ha permés millorar l'accessibilitat visual que a vegades es deixa de costat, i que està suposant un important esforç per part de l'Ajuntament en aquells punts on acudixen persones que per una diversitat funcional motora no accedixen a tindre la seua línia visual més que a l'altura que li permeten els elements mecànics que necessiten per a la seua mobilitat". Per tant, ha agregat, "són accions d'accessibilitat global, tant des del punt de vista de l'accessibilitat motora, com també de l'accessibilitat visual".

Ja dins del jaciment, i seguint la mateixa línia de millora de l'accessibilitat, "s'han adquirit dos cadires de rodes elèctriques perquè les persones amb problemes de mobilitat, que manquen d'elements propis o que disposen d'ells, però siguen manuals, puguen salvar els pendents de pujada del Tossal i recórrer i coronar el 'castellum'.

L'alcalde ha assenyalat que "estes cadires ja estan a la disposició dels visitants, com també ho està des del passat estiu l'audioguia allotjada en la web municipal i disponible a través de codis QR amb la qual millorem l'accessibilitat, en este cas sensorial, en posar a la disposició de les persones amb discapacitat visual un recurs que els acosta tota la informació del jaciment i els detalls sobre la importància, funcionament i característiques d'este 'castellum' del segle I aC, l'únic excavat en extensió".

Des que es va iniciar febrer, i coincidint amb "la culminació d'estes millores", el nombre de visitants "ha crescut de manera exponencial respecte a mesos anteriors, tal com evidencien les estadístiques diàries elaborades pel personal a càrrec del manteniment del jaciment". Així, en les tres primeres setmanes de febrer i com a "part d'una activitat segura a l'aire lliure", més de 2.300 persones "s'han acostat en algun moment fins al Tossal per a vore de prop les restes del 'castellum' romà i gaudir de la magnífica panoràmica de Benidorm que oferix este enclavament".

Toni Pérez ha informat que el mes de gener es va tancar amb 1.631 visitants, "per la qual cosa en tres setmanes ja s'han superat eixos registres, aconseguint-se un rècord d'afluència el diumenge 14 de febrer, en el qual al llarg de la jornada van passar pel nostre Tossal 257 persones".