EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

22:25 PM

HORA BENIDORM

12ºC

Cel clar

NO 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El jurat valora la seua faceta solidària i altruista, la seua dedicació durant dècades al comerç local i la seua implicació amb organitzacions juvenils i festeres de la ciutat

Benidorm lliura el premi 'Veí Exemplar 2023' a Bàrbara Pérez Llinares

31 octubre 2023
Benidorm entrega el premio ‘Vecino Ejemplar 2023’ a Bárbara Pérez Llinares

L'alcalde destaca que esta distinció va nàixer "per a reconéixer a persones que, de manera anònima, contribuïxen a fer una ciutat millor".

La benidormera Bàrbara Pérez Llinares, més coneguda com a Maria del Sofratge, ha rebut hui el premi 'Veí Exemplar 2023' després de la designació del jurat seleccionat pel Consell Veïnal per a entregar este guardó amb el qual cada any l'Ajuntament premia a persones "en les quals concorren valors personals, cívics i ètics destacats i destacables" que poden servir de referència i inspiració per a altres ciutadans. L'emotiu acte s'ha celebrat al migdia en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Benidorm.

El lliurament d'este reconeixement es va realitzar durant nou edicions fins que l'arribada de la pandèmia va obligar a paralitzar el lliurament els anys 2020, 21 i 22 i ara es reprén de nou.

En l'acte ha sigut present la corporació municipal amb l'alcalde al capdavant, els diputats autonòmics Manuel Pérez Fenoll i José Ramón González de Zárate, reunits de la premiada, els vicepresidents del Consell Veïnal Antonio Zamora i Francisco Martínez, membres del Consell Veïnal, representants dels Cossos i Forces de Seguretat i entitats cíviques locals.

La candidatura de Maria del Sofratge com a Veïna Exemplar de 2023 ha estat avalada per tres entitats de reconegut prestigi i trajectòria a Benidorm: l'Associació Espanyola contra el Càncer, el Grup Scout Horitzons i la Confraria El nostre Pare Jesús Natzaré, entitats totes elles de les quals forma part i en les quals ha bolcat bona part de la seua vida.

Nascuda a Benidorm el 20 de febrer de 1942, va contraure matrimoni amb Isidro Pérez Soler, de qui va enviduar l'any 2012. És mare de tres fills, entre ells l'actual alcalde Toni Pérez, i àvia de tres nets. Després de cursar estudis primaris i de Batxiller, al cap de 19 anys va entrar a treballar en Magatzems Zaragoza, incorporant-se a l'empresa familiar d'impremta i papereria fa ara cinquanta-huit anys, negoci que va atendre fins a la seua jubilació.

A 37 anys va ser elegida regidora de l'Ajuntament de Benidorm en la legislatura 1979-1983, en la primera corporació democràtica municipal, després de concórrer a les eleccions per UDC i sent, al costat de María Zaragoza -també premiada en 2018 com a Veïna Exemplar-, una de les dos primeres dones que van ser regidores amb delegacions en este Consistori.

És col·laboradora des de fa més de dos dècades de l'Ermita de Sanç, dependent de la parròquia de La nostra Senyora de la Mar. També és membre actiu de la Confraria El nostre Pare Jesús Natzaré, de la junta directiva del qual forma part; ha pertangut al Consell Parroquial de Sant Jaume i Santa Anna i a diferents col·lectius i entitats de l'àmbit social i sanitari, com Càritas, Creu Roja i Acció Espanyola de Lluita contra el Càncer.

Igualment va ser membre fundador de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de l'IES Pere Maria Orts i Bosch i membre actiu del Grup Scout Horitzons des de la seua fundació l'any 1978 fins a setembre de 2015. Esta organització, per mitjà de Scouts Valencians, li va concedir el passat 6 d'agost la Medalla de Plata al Mèrit Scout per la seua dedicació altruista durant trenta-set anys.

En els anys noranta va ser la primera dona presidenta de la Comissió de Festes de Sant Antoni i ha sigut majorala de les Festes Majors Patronals en 14 ocasions, en més de deu com a encarregada de reines i dames, sent pregonera dels festejos l'any 2010 i mantenidora de la Coronació de les Reines en 2015.

La portaveu de la comissió del premi, Teresa Garrido, ha sigut la primera a prendre la paraula per a recordar que el premi es va crear en 2011 per a "reconéixer a una persona que fora un model de convivència exemplar del nostre poble" i expressar la "satisfacció" del Consell per celebrar ja la desena edició.

Després d'ella, Jesús Rosillo, veí exemplar en 2019 i membre del jurat, ha llegit l'acta de les deliberacions i després l'alcalde Toni Pérez i la regidora de Participació Ciutadana, Ana Pellicer, han fet lliurament a Maria del Sofratge d'un ram de flors, un diploma i la insígnia que l'acredita com a Veïna Exemplar de Benidorm.

En la seua intervenció, Bàrbara Pérez Llinares ha recordat a "les persones que han merescut, mereixen o mereixeran este reconeixement" i també al seu marit, del qual ha dit "sense ell no hauria sigut possible el meu pas per la política en aquella primera legislatura democràtica". La guardonada ha agraït a totes les entitats que han avalat la seua candidatura i al Consell Veïnal i ha afirmat que "tot el que haja fet, ha sigut seguint dos màximes: servir a la gent del meu poble sense esperar res a canvi i tractar de deixar este món un poc millor del que me'l vaig trobar".

L'acte l'ha tancat l'alcalde, qui ha dit que "és un dels més importants que celebra Benidorm" perquè es tracta d'un premi "que va nàixer per a reconéixer a persones que, de manera anònima, contribuïxen a fer una ciutat millor". Toni Pérez també ha rememorat algunes anècdotes de la premiada, la seua mare, com aquella en la qual, tenint ja onze anys, va saber de manera conscient que el seu nom real era Bàrbara i no Maria del Sofratge, com tots la coneixien.

D'ella l'alcalde també ha ressenyat que "ha format part de moviments associatius quan ni tan sols existien, impulsant-los i col·laborant". Pérez, finalment, ha animat a "dir sempre 'hola' a este Benidorm que té ànima i essència, el Benidorm acollidor".

L'esdeveniment ha estat amenitzat per la professora del Conservatori Professional Municipal de Música 'José Pérez Barcelò', Aroa Blanco López, que va interpretar les peces 'Mariage d'Amour' de Richard Clayderman, 'Waltz número 2' de Dmitri Xostakóvitx i 'Tico tico no Fubá' de Zequinha d'Abreu.

En anteriors edicions del Premi Veí Exemplar s'ha reconegut a: Francisco Fenoll Rostoll (2011), Antonio Gonzaga Picó (2012), Francisco Alvado Barber (2013), Carmen Cerdà Garrit (2014), María Rosa González Mata-Rubio i Juan José García Albarrán (a títol pòstum en 2015), Casimiro Vila Esteban (2016), Eusebi Chiner Vives (2017), María Zaragoza Lloret (2018) i Jesús Rosillo Jiménez, premiat en 2019, quan el premi va quedar en suspens a causa de la pandèmia.

Audios relacionados
Corte voz 1 Bárbara Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Bárbara Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Toni Pérez
Audio file