EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

04:16 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El PACES preveu aconseguir el 27% de quota d'energies renovables i reduir el 40% d'emissions de gasos d'efecte d'hivernacle per a l'any 2030

Benidorm ja ha executat el 40% del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible

05 febrer 2024
Benidorm ya ha ejecutado el 40% del Plan de Acción para el Clima y la Energía Sostenible

La majoria de les mesures implementades corresponen a l'àmbit municipal i de mobilitat.

Benidorm ha executat ja el 40% del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PACES) sis anys abans d'aconseguir l'horitzó 2030 fixat en el mateix pla per a haver finalitzat la implantació de mesures. En concret la ciutat ha assolit el 38,8% d'execució total i el 2,8% d'execució parcial, segons s'indica en l'informe d'avaluació de mesures elaborat per a conéixer el grau d'execució de PACES, que va ser abordat en l'última reunió del Consell de Mobilitat.

Este informe indica en les seues conclusions que la majoria de les mesures implantades corresponen a l'àmbit municipal i de mobilitat i establix ara el repte d'avançar en els incentius privats i en l'impuls de campanyes informatives i de conscienciació.

El PACES establix dos àmbits d'actuació; els que depenen directament de l'Ajuntament i els que no, sent els primers els que compten amb un major grau d'execució.

El Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible va ser redactat per professionals vinculats al món acadèmic i es marca com a objectius aconseguir almenys el 27% de quota d'energies renovables en el municipi i la reducció del 40% de les emissions de gasos d'efectes d'hivernacle per a l'any 2030. Per a això es van programar 85 accions i una inversió prevista de 3,3 milions d'euros en àmbits que depenen de l'Ajuntament i altres 6,4 en àmbits que no depenen de l'administració municipal.

Segons es recull en l'informe d'avaluació de mesures, en el capítol d'àmbits dependents de l'Ajuntament, l'aplicació PACES en edificis, equipaments i instal·lacions municipals aconseguix el 69,3% d'execució final o parcial. Referent a l'enllumenat públic, el grau d'execució és del 83,3% mentre que en la flota municipal i el transport públic eixe percentatge se situa en el 44,4%.

Quant als aspectes que no depenen de l'Ajuntament, l'informe recull que l'execució de mesures en el sector residencial se situa en el 7,1%. En el transport privat i comercial eixe percentatge s'eleva fins al 73,3% i en àmbit dels residus les mesures executades són ja el 66,7% del total. Per contra, tant en el sector servicis, com en la indústria i en la producció local d'energia el percentatge sense executar és del 100%.

El regidor d'Espai Públic, Francis Muñoz, s'ha mostrat satisfet amb els resultats preliminars que figuren en l'informe i ha afirmat que "Benidorm complirà abans de 20230 amb els paràmetres i els objectius previstos". Muñoz ha considerat que el PACES és un document "que col·loca a Benidorm com a referent i pioner en l'impuls d'actuacions concretes per a combatre el canvi climàtic i ser cada dia més eficients i resilients".

Muñoz ha afegit que el document recull "el compromís de Benidorm a favor de la sostenibilitat i enfront del canvi climàtic" i ha assenyalat que "continuem avançant i implementant de manera progressiva i coordinada totes les mesures i solucions que contribuïxen a evitar que l'acció humana genere danys al planeta i també a mitigar els efectes del canvi climàtic sobre el territori, l'economia i la societat".

Audios relacionados
Corte voz 1 Francis Muñoz
Audio file