EL TEMPS A BENIDORM ARA

02

19:46 PM

HORA BENIDORM

12ºC

Núvol con tormenta

N 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

100%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Este nou 'balcó' se suma als del Castell i Tamarindes

Benidorm instal·la baranes de cristall al Tossal, que registra més de 2.200 visitants des de començaments d'any

10 febrer 2021
Benidorm instal·la baranes de cristall al Tossal, que registra més de 2.200 visitants des de començaments d'any...

Dins dels treballs de posada en valor del jaciment del Tossal de la Cala, l'Ajuntament ha instal·lat un tram de baranes de cristall en la zona del mirador, des del qual s'albira tota la ciutat, configurant així un nou 'balcó' en la trama urbana de Benidorm. Este tram està compost per huit làmines de cristall de seguretat, seguint la línia estètica dels instal·lats amb anterioritat as Castell i en el Passeig de Tamarindes i que "han tingut molt bon acolliment entre la ciutadania", segons ha apuntat l'alcalde, Toni Pérez.

L'alcalde ha indicat que amb "este nou 'balcó' donem encara més realç a un enclavament icònic de la ciutat i complementem la visita al jaciment, que s'ha convertit en un punt d'interés i referència, així com en una activitat a l'aire lliure segura i cada vegada més recurrent per a la ciutadania de Benidorm, com també ho és per a les persones que ens visiten ara i per a les quals ho faran quan es reprenga l'activitat turística".

Referent a això, la regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, ha traslladat que "durant el mes de gener van visitar El Tossal 1.631 persones, i aquest febrer són ja més de 600 les que s'han acostat fins al jaciment per a conéixer més de prop este referent del nostre passat com a ciutat i per a admirar les vistes de Benidorm des del 'castellum', en el qual moltes persones culminen els seus passejos".

La titular de Patrimoni Històric ha recordat que el jaciment "està obert al públic cada dia de la setmana". Concretament, l'horari d'obertura de dilluns a divendres és de 08.00 a 20.00 hores, mentre que els caps de setmana es pot visitar de 09.00 a 18.00 hores.

A més, "per als qui vulguen conéixer amb major detall l'origen del 'castellum', com s'organitzava la vida en el fortí i com s'han desenvolupat les diferents campanyes d'excavació, també es poden concertar visites guiades els divendres a la vesprada, de 16.00 a 18.00 hores, i els dissabtes i diumenges de 10.00 a 13.00 hores". Les reserves per a les visites guiades, que es realitzen de la mà d'un arqueòleg, han de tramitar-se a través del correu electrònic patrimonihistoric@benidorm.org.

"Volem que l'experiència de visitar i conéixer nostre Tossal de la Cala siga cada vegada més completa i enriquidora per a tots", ha conclòs.