EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

15:04 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Cel clar

SE 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Esta primera actuació es completarà en 2021 i està inclosa en el projecte d'eficiència energètica de 6 milions d'euros recolzat per l'IDAE

Benidorm iniciarà en la zona Centre el projecte de renovació de l'enllumenat cofinançat amb fons europeus

16 febrer 2021
Benidorm iniciarà en la zona Centre el projecte de renovació de l'enllumenat cofinançat amb fons europeus...

En els pròxims dos anys s'abordaran Llevant i Ponent fins a aconseguir un estalvi de prop del 79%

L'Ajuntament de Benidorm iniciarà en la zona Centre el projecte d'eficiència energètica cofinançat amb fons europeus i amb el qual es preveu la renovació de més del 50% de l'enllumenat públic de la ciutat per a aconseguir un estalvi energètic de prop de 79%. L'alcalde, Toni Pérez, ha explicat que "este ambiciós projecte farà de Benidorm una ciutat i una destinació més sostenible", i ha agregat que amb el mateix "seguim l'Agenda 2030, els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i treballant braç a braç amb els tècnics municipals perquè esta important vocació política es traduïsca en realitats per als benidormenses".

Segons l'alcalde, "sobre la base del criteri marcat pels tècnics municipals i atés l'elevat nombre de punts de llum a modificar i la magnitud de les zones on s'actuarà, s'ha decidit dividir en tres fases este projecte, sent la primera d'elles la corresponent a la zona Centre, en la qual s'inclouen el centre històric, el seu eixample i els barris de Foietes-Colònia Madrid i Imalsa-Els Tolls".

"Una zona –ha agregat– que es correspon amb l'àrea d'actuació de l'EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador), per a la qual Benidorm ha obtingut 10 milions d'euros de fons europeus i que també començarem a implementar enguany amb l'arrancada de projectes tan emblemàtics com la creació d'un alberg juvenil al Parc de la Séquia Mare o la renovació de la Plaça de Bous".

L'alcalde ha explicat que "amb esta primera fase actuarem sobre 2.517 punts de llum, que passaran a tindre tecnologia LED, i 54 centres de comandament, la qual cosa suposa renovar el 73,81% de l'enllumenat de la zona i reduir la potència instal·lada de 441,20 kW a 119,53 kW". Una reducció que "es traduirà en un benefici no sols econòmic sinó també, i ací radica la clau d'esta actuació, mediambiental, ja que es minorarà de manera exponencial les emissions de CO₂, i social".

Toni Pérez ha recordat que el conjunt d'este projecte, a desenvolupar entre 2021 i 2023, ascendix a 6.014.578,57 euros i compta amb una subvenció de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), dependent del Ministeri de Transició Ecològica, per import de 3.007.289,28 euros procedents de fons europeus. Concretament el de Benidorm va ser seleccionat per l'IDAE dins d'una convocatòria per a projectes d'entitats locals que afavoriren el passe a una economia baixa en carboni, en el marc del programa operatiu FEDER de Creixement Sostenible 2014-2020.

Segons ha detallat l'alcalde, la inversió en la zona Centre s'estima "en una mica més de 2 milions d'euros, que s'executaran enguany". Per a això, ja s'han iniciat els tràmits per a la licitació d'este contracte de subministrament i instal·lació. De cara a 2022, "es preveu que es duguen a terme actuacions en la mateixa línia dins de la fase 2 per un import aproximat de 3,5 milions d'euros, deixant per a 2023 la inversió restant corresponent a la fase 3".

Detalls del projecte

Toni Pérez ha indicat que "les lluminàries que es pretenen instal·lar són de tecnologia 'led' –"molt més eficients que les actuals"– i estaran dotades d'un sistema que permetrà encendre, apagar o regular el flux lluminós de manera individual o conjunta en funció dels diferents horaris nocturns i tipus de vies, ajustant-se a les necessitats de la ciutadania.

L'alcalde ha recalcat que "este projecte arriba a tots els barris de Benidorm, ja que planteja actuar en la primera línia de Llevant i Ponent, en l'Eixample de Llevant, Colònia Madrid, Barri antic, zona Centre, Calvari, La Cala, Els Tolls, Racó de l'Oix, els principals accessos a la ciutat, Salt de l'Aigua, Alfredo Corral, entorn de Via Parc, Finca Barrina, Mercasa, Ciutat Esportiva Guillermo Amor i Parc de l'Aigüera, entre altres".

"Amb projectes com este –ha aprofundit– continuem apostant per la implantació de tots els avanços tecnològics que ens permeten ser cada dia més eficients i més respectuosos amb l'entorn, reduint les emissions de CO₂, en 2.422,78 tones anuals, i millorant amb això la qualitat de vida dels ciutadans".