EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

03:53 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ajuntament desenvolupa un Programa d'Acció Comunitària centrat en la inclusió social d'esta ètnia

Benidorm il·luminarà esta nit el Castell, de blau, roig i verd, commemorant el Dia del Poble Gitano

08 abril 2021
Benidorm il·luminarà esta nit el Castell, de blau, roig i verd, commemorant el Dia del Poble Gitano...

Sumant-se a la commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano, que se celebra hui dijous, Benidorm il·lumina un dels seus llocs més emblemàtics i representatiu, el Castell, amb els colors de la bandera gitana: blau, roig i verd.

Esta data, 8 d'abril, recorda el Primer Congrés Mundial romaní/gitano celebrat a Londres el 8 d'abril de 1971 en el qual es va instituir la bandera –blava del cel, verd del camp, i en roig una gran roda de carro simbolitzant els desitjos de llibertat de circulació pel món– i l'himne gitano, quedant instaurats estos símbols en el seu IV Congrés.

La regidora de Benestar Social, Ángela Llorca, ha destacat que "L'Ajuntament de Benidorm secunda amb esta iniciativa la lluita igualitària pels drets de les persones d'ètnia gitana, la inclusió social i el respecte a la identitat del poble gitano".

"Este suport va més enllà d'este acte i es fa realitat", va insistir la regidora, amb actuacions específiques en els àmbits de "l'educació, l'ocupació, l'habitatge, la salut i la igualtat de tracte i no discriminació, amb la pretensió de garantir el dret constitucional i la igualtat plena d'este col·lectiu".

Una d'estes polítiques, ha assenyalat LLORCA, "és la posada en marxa a l'Ajuntament d'un programa d'acció comunitària" que durant tot un any se centrarà a implementar accions "cap a la inclusió social i la lluita contra l'antigitanisme, el reconeixement de la cultura gitana i la diversitat de la societat; així com la promoció de la participació d'este col·lectiu com a ciutadans de ple dret".

La regidora ha assenyalat que l'Àrea de Treball Social i Acció Comunitària està bolcada amb esta iniciativa d'integració.

La il·luminació –blava, roig i verd– del Castell de Benidorm és commemoració del Dia del Poble Gitano es realitzarà a partir de les 20 h.