EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

21:06 PM

HORA BENIDORM

14ºC

Poc núvol

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

En un mes, 7 dones han perdut la vida i 11 menors han quedat orfes per culpa de la violència de gènere

Benidorm guarda un minut de silenci per la dona assassinada en La Línea de la Concepción, Cadis

06 febrer 2023
Minuto silencio

L'Ajuntament de Benidorm ha convocat este migdia un minut de silenci en memòria de la setena víctima de la violència masclista de 2023 al nostre país.

La primera tinenta d'alcalde, Ana Pellicer, ha encapçalat la concentració silenciosa amb la qual l'Ajuntament ha mostrat, una vegada més, el seu més ferm rebuig a esta xacra social.

El dimarts passat, 31 de gener, els cossos sense vida d'un matrimoni van ser trobats en el seu domicili familiar en la localitat gaditana de La Línea de la Concepción. Ella, de nacionalitat suïssa, tenia seixanta-quatre anys. Ell, italià, 65. Tots dos presentaven ferides mortals causades per arma de foc. La dona tenia un fill major d'edat.

Després de la preceptiva investigació, la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere confirmava el divendres este cas com el seté de 2023. Amb ell, són ja 1.189 les dones assassinades per les seues parelles o exparelles des de 2003, any en què es va començar a computar l'estadística en l'àmbit nacional. Així mateix, 11 menors d'edat han quedat orfes enguany a causa de la violència de gènere.

La Regidoria d'Igualtat recorda que l'Ajuntament disposa de personal especialitzat en violència de gènere per a prestar assessorament gratuït a qualsevol dona que se senta amenaçada. Així mateix, insistix, que les víctimes compten amb el telèfon gratuït 016, que no deixa rastre en la factura telefònica, si bé és recomanable eliminar-ho del registre de trucades dels mòbils. Este servici atén les 24 hores del dia, els set dies de la setmana, els 365 dies de l'any i en 52 idiomes.