EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

17:53 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Cel clar

NE 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Les víctimes són dos dones de 37 i 54 anys que van perdre la vida presumptament a les mans de les seues respectives parelles

Benidorm expressa la seua repulsa pels dos nous crims masclistes confirmats a Girona i Ciudad Real

26 febrer 2024
Minuto de silencio en el Ayuntamiento de Benidorm.

Amb elles, la xifra de dones assassinades per violència de gènere enguany ascendix a 5 i a 1.245 des de 2003.

L'Ajuntament de Benidorm ha mostrat este dilluns la seua repulsa i condemna pels dos últims crims per violència masclista confirmats en les últimes hores al nostre país per la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere. Es tracta de dos dones de trenta-set i de cinquanta-quatre anys assassinades a Girona i Ciudad Real, presumptament a les mans de les seues respectives parelles.

La concentració silenciosa per a expressar el rebuig per estos dos nous crims s'ha dut a terme en la plaça de l'Ajuntament i ha estat encapçalada per l'alcaldessa en funcions, Ana Pellicer, acompanyada de nombrosos membres de la Corporació Municipal, entre ells l'edil d'Igualtat, Ángela Zaragozí.

Com ha traslladat la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, el primer dels crims es va produir el passat 22 de febrer en el municipi d'Olot (Girona), quan una dona de trenta-set anys va ser assassinada suposadament per la seua parella, que posteriorment es va llevar la vida. Menys de 24 hores després, un altre home posava fi a la vida de la seua parella, una dona de cinquanta-quatre anys, en la localitat d'Aldea del Rey (Ciudad Real). Va ser el mateix agressor qui va avisar a la Guàrdia Civil.

Amb estes dos noves víctimes, el nombre de dones assassinades enguany ascendix ja a 5, mentre que des de l'any 2003, quan es va iniciar el recompte, són ja 1.245 les dones que han sigut assassinades per les seues parelles o exparelles a conseqüència de la violència de gènere.

La Regidoria d'Igualtat recorda que l'Ajuntament de Benidorm disposa de personal especialitzat en violència de gènere per a prestar assessorament gratuït a qualsevol dona que se senta amenaçada. Així mateix, reitera una vegada més que les víctimes compten amb el telèfon gratuït 016, que no deixa rastre en la factura telefònica, si bé és recomanable eliminar-ho del registre de trucades dels mòbils.

Este servici atén les 24 hores del dia, els set dies de la setmana, els 365 dies de l'any i en 52 idiomes.