EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

20:04 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Cel clar

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La coordinadora de l'Ens Gestor explica en una ponència l'experiència i treball que s'està realitzant en el camp de la intel·ligència turística

Benidorm exposa el seu trànsit cap a la DTI en el V Congrés de Ciutats Intel·ligents

30 maig 2018
Benidorm expone su tránsito hacia el DTI en el IV Congreso de Ciudades Inteligentes

Benidorm ha estat present en el IV Congrés de Ciutats Intel·ligents que durant les jornades de hui i demà se celebra en l'Espacio La Nave de Madrid organitzat pel Grup Tecma Red i en el qual la ciutat ha exposat el seu trànsit cap a la Destinació Turística Intel•ligent (DTI). De fet, Benidorm ha sigut un dels protagonistes del bloc de ponències vespertí.

Fins a la capital s'han desplaçat l'alcalde, Toni Pérez; i la coordinadora de l'Ens Gestor DTI de l'Ajuntament, Celia Romero, que ha sigut l'encarregada d'explicar l'experiència i treball que està realitzant Benidorm per a convertir-se en la primera destinació turística intel·ligent certificat del món.

La ponència 'La intel·ligència turística per a la gestió d'una destinació turística intel·ligent: el cas de Benidorm' ha sigut una de les triades per al Congrés entre les més de 155 propostes presentades.

Durant la seua intervenció, Romero ha explicat com a través de la tecnologia s'ha establit un sistema que permet a la destinació recopilar informació per a conéixer millor al turista, els seus gustos, comportaments i necessitats per a, a partir d'eixa base, prendre decisions més eficaces i traçar estratègies de promoció millor orientades.

La coordinadora de l'Ens Gestor ha recordat que Benidorm ha sigut una de les quatre ciutats en els quals s'ha testat la norma UNE 178501 de Gestió de les Destinacions Turístiques Intel·ligents, i que Visit Benidorm va ser la primera fundació publicoprivada en l'àmbit nacional a disposar d'un sistema d'intel·ligència turística certificat.

L'aplicació d'eixe sistema d'intel·ligència turística ha portat a plantejar amb èxit, per exemple, el canvi de data de la prova més important de 'running' que se celebra en la ciutat, la Mitja Marató. Igualment, en el transcurs de l'exposició davant prop de 500 congressistes, ha reiterat la innovació, la tecnologia, la sostenibilitat i l'accessibilitat són els eixos sobre els quals se suporta el trànsit de Benidorm cap a la DTI, recordant alguns dels projectes tecnològics que ja s'han implementat en la ciutat com la xarxa de 'beacons' aparellada a l'aplicació de Visit Benidorm o la xarxa pròpia de wi-fi gratuïta en les platges.