EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

02:13 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

González de Zárate xifra en 12 milions els que no s'han invertit en sis anys per a millorar les infraestructures

Benidorm exigix a la Conselleria que complisca amb les inversions a Benidorm en matèria hídrica i mediambiental

03 setembre 2021
Benidorm exige a la Conselleria que cumpla con las inversiones en Benidorm en materia hídrica y medioambiental
  • L'edil afirma que el Consell "no ha volgut arreglar en estos anys els greus problemes que tenim"
  • Lamenta que el govern autonòmic es negue a modificar la Llei de Sanejament i a revisar elPORN de Serra Gelada

L'Ajuntament de Benidorm ha exigit a la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural que escometa "d'una vegada" les inversions en matèria hídrica que té pendents a Benidorm i que beneficiaran també a altres municipis de la Marina Baixa.

El regidor de Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate, ha volgut "alçar la veu" i "reivindicar que la Conselleria no mira pels ciutadans d'esta comarca i esta ciutat". González de Zárate ha lamentat que en els últims sis anys el govern autonòmic "no ha volgut arreglar els importants problemes que tenim" i ha indicat que "som nosaltres els que estem fent les inversions perquè, en cas contrari, tindríem greus problemes".

L'edil s'ha referit a sis assumptes que ha considerat "claus". D'una banda ha citat l'"incompliment" del conveni signat en 2019 amb l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (EPSAR) i ha recordat que es contemplava una inversió de tres milions d'euros per a la ciutat i el municipi de l'Alfàs del Pi.

"En eixa inversió s'incloïa la nova canalització des del carrer Castelló fins al col·lector de l'avinguda del Mediterrani perquè tenim problemes d'olors i sorolls i moltes queixes veïnals" ha explicat el regidor.

En segon lloc, González de Zárate ha al·ludit al conveni subscrit entre l'Ajuntament i el grup immobiliari TM pel qual este va adquirir una pedrera a Serra Gelada per a la seua regeneració. "Encara estan esperant papers de la Conselleria" ha afirmat l'edil, que ha titllat d'"inversemblant" que encara no es puga aprofitar aqueixa zona per al gaudi de veïns i turistes.

Una altra reivindicació que ve de darrere és la signatura d'un conveni d'infraestructures. En aqueix punt González de Zárate ha insistit que en els últims anys "excepte alguna xicoteta inversió, no han fet res des de la Conselleria". L'edil ha precisat que els ciutadans de Benidorm abonen cada any sis milions "i només rebem quatre", per la qual cosa en els últims sis anys "hi ha uns 12 milions que no s'han invertit a Benidorm".

En quart lloc, tant l'Ajuntament com el Consorci d'Aigües de la Marina Baixa reclamen des de fa temps autorització per a finalitzar la construcció d'una bassa d'aigua reutilitzable, que va paralitzar la Conselleria. Esta bassa seria sufragada al 100% per la Diputació mitjançant una subvenció. La infraestructura evitaria que s'abocara aigua depurada a la mar quan la depuradora està en períodes de màxima producció. "A més, mitjançant la instal·lació de canonades, eixa aigua es podria emprar per a sufocar incendis si fora necessari" afegia l'edil. La bassa se situaria en l'antiga pedrera de Benidorm "però des de la Conselleria ens ho continuen negant i posant moltes objeccions".

González de Zárate també ha tornat a incidir en la necessitat de modificar l'actual legislació en matèria de finançament de les instal·lacions de depuració i en el sistema de competències en la gestió del cànon de sanejament, amb la finalitat que les entitats locals puguen dur-la a terme de manera adequada i dins del marc normatiu que és aplicable en esta matèria.

Amb eixe objectiu el ple de Benidorm ja va aprovar un acord per unanimitat per a demanar a les Corts Valencianes i a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies els canvis pertinents en la llei. L'objectiu era que els ajuntaments puguen realitzar les inversions necessàries amb el cànon de sanejament, però "mantenint l'esperit de la solidaritat amb altres localitats, que no volem abandonar" i que ja s'establix en l'actual llei.

L'última reivindicació és relativa a la revisió i modificació del Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN) de Serra Gelada. José Ramón González de Zárate s'ha referit en este punt a una moció que va ser aprovada en el ple d'octubre de 2018 per majoria en la qual se sol·licitava a la Conselleria que permetera la construcció de basses per a ús agrícola en tota la seua extensió, ja que això facilitaria "una millor gestió dels recursos hídrics de manera sostenible", a més de redundar "en una afecció positiva al medi ambient i en la lluita contra incendis".

"Ja ens hem reunit amb el secretari autonòmic i amb director general i tot han sigut bones paraules, però no han dut a terme la modificació del PORN" ha aclarit el regidor benidormer que ha conclòs exigint a la Generalitat "que done a Benidorm i als seus ciutadans el tracte que es mereixen".

Audios relacionados
Corte voz 1 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 González de Zárate
Audio file