EL TEMPS A BENIDORM ARA

03

06:04 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Durant tota la jornada, un fòrum analitza les últimes tendències en sostenibilitat, aigua, energia, mineria, mobilitat, regulació i xarxes de càrrega, ciutats intel·ligents i innovació

Benidorm, epicentre de la mobilitat sostenible en l'àmbit nacional amb Benimov Experience

09 setembre 2022
Benimov 2022

Des de hui i fins diumenge que ve, Benidorm és l'epicentre en l'àmbit nacional de la mobilitat sostenible amb la celebració de la tercera edició de Benimov Experience, l'esdeveniment sobre mobilitat urbana, vehicles i tecnologia sostenible impulsat i organitzat per l'Ajuntament, l'Associació Independent de Comerciants de Benidorm (AICO) i la consultora CHao.

L'esdeveniment ha arrancat hui divendres amb el fòrum de debat en el qual, al llarg de la jornada, s'estan abordant i analitzant les últimes tendències en matèries com a sostenibilitat, aigua, energia, mineria, mobilitat, regulació i xarxes de càrrega, ciutats intel·ligents i innovació.

El regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate, i el diputat provincial de Medi Ambient i Energia, Miguel Ángel Sánchez, han participat en l'acte d'obertura de la fira, en el qual també han intervingut el president d'AICO, Raúl Parra, i Antonio Pérez, de CHao.

Després d'incidir en l'aposta convençuda de Benidorm per la mobilitat sostenible, De Zárate ha assenyalat que amb Benimov Experience "comencem ja la celebració de la Setmana de la Mobilitat" anticipant-se una setmana a la data oficial d'inici i coincidint "amb el Dia mundial del cotxe elèctric. "Som els primers d'Europa a començar esta celebració i ho fem amb uns ponents que són referents en temes de sostenibilitat, d'energia i de mobilitat", i també "amb una fira real, de present i de futur", en la qual grans marques d'automoció exhibiran els seus últims vehicles elèctrics, híbrids i sostenibles.

Per part seua, el diputat provincial ha repassat les inversions realitzades per la institució en l'últim mig any per a dotar als Ajuntaments de menys de 50.000 habitants de vehicles elèctrics i de punts de càrrega; dos actuacions que es traduïxen en una inversió de 6,5 milions d'euros. Sánchez ha explicat que des de la Diputació es treballa també a "buscar l'autosuficiència energètica" mitjançant la instal·lació de plaques fotovoltaiques", i a afavorir que els municipis desenvolupen plans de mobilitat sostenible.

Així mateix, ha destacat la progressiva implantació d'empreses vinculades a la mobilitat sostenible i ha agregat que esta activitat "contribuïx al desenvolupament social i econòmic", tan necessari en "moments difícils" en termes econòmics com els actuals. A més, ha apostat per la col·laboració publicoprivada, afirmant que "les administracions públiques tenim el deure i l'obligació, màximament en estos temps, de facilitar l'arribada i implantació d'empreses" vinculades a la construcció d'infraestructures que afavorisquen la sostenibilitat.

Raúl Parra, al seu torn, ha apuntat que Benimov Experience és "un punt de trobada dirigida a entitats, empreses i personalitats per a divulgar, debatre i exposar les noves tecnologies vinculades a la sostenibilitat i a l'energia". Totes estes qüestions han copat les taules temàtiques i ponències que s'han succeït al llarg del matí i que seguiran en la sessió vespertina del fòrum.

Un fòrum que ha obert l'enginyer cap de l'Ajuntament de Benidorm, Vicente Mayor, i en el qual en esta edició s'ha potenciat la presència i participació d'actius locals –com a tècnics de l'Ajuntament, del centre Dinapsis, empresariat o el pilot Miguel Fuster–, que compartixen espai i debat amb referents i responsables en l'àmbit nacional d'empreses i entitats. Entre el planter de ponents es troba l'enginyer i futurista José Luis Cordeiro, que a més de prendre part d'un dels debats serà l'encarregat de la conferència de clausura, titulada 'Cap a la singularitat energètica: l'"Energularidad"'.

Posteriorment, una vegada conclòs el fòrum, s'obrirà oficialment la Fira Benimov Experience, en l'avinguda del Mediterrani, en la qual 12 marques d'automoció exposaran la seua oferta de vehicles sostenibles. Uns vehicles que podran provar i conduir les persones que ho desitgen dins del circuit 'test and drive' que s'ha configurat en el recinte.

El president d'AICO ha indicat que la fira servirà per a "la presentació dels vehicles de la nova mobilitat urbana"; i ha afegit, a l'hora de triar la seua situació, s'ha buscat una "ubicació de futur per a mobilitat del present", en al·lusió a l'avinguda del Mediterrani, "un aparador únic, icònic i accessible".

Audios relacionados
Corte voz 1 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Miguel Angel Sánchez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Miguel Angel Sánchez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Raúl Parra
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Raúl Parra
Audio file