EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

06:30 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Les imatges li donen un caràcter "més amé i atractiu" i permeten conéixer "com pensaven, sentien i vivien" els habitants del 'castellum'

Benidorm edita un quadern d'activitats del jaciment romà del Tossal de la Cala amb il·lustracions de Malagón

27 setembre 2023
Benidorm edita un cuaderno de actividades del yacimiento romano del Tossal de La Cala con ilustraciones de Malagón

L'Ajuntament de Benidorm, a través de la Regidoria de Patrimoni Històric i Cultural, ha editat un quadern d'activitats dirigit fonamentalment al públic escolar, centrat en el jaciment arqueològic del Tossal de la Cala. El quadern, que està il·lustrat per Malagón, permet descobrir a través de les vinyetes "com era el primer carrer de Benidorm o com s'organitzava el dia a dia del fortí", segons ha detallat la regidora Ana Pellicer.

El quadern ha sigut presentat hui en roda de premsa per l'edil i el mateix Malagón, un projecte "en el qual portem treballant des de fa molt de temps i que ja recull informació molt actual com són les últimes troballes trobades en el 'castellum' durant les últimes campanyes d'excavacions" ha detallat Pellicer.

L'obra s'ha basat en la informació que ja apareix en els panells realitzats per la Universitat d'Alacant en el mateix jaciment "i amb les il·lustracions se li ha donat un caràcter més amé i atractiu". Pellicer ha comentat que el quadern "acostarà a l'actualitat d'este jaciment viu que dos mil anys després continua llançant troballes que ens ajuden a comprendre com pensaven, sentien i vivien aquells guerrers que van fer de Benidorm la seua casa".

Segons ha explicat la regidora, està dedicat al "públic més fidel, que són els col·legis amb les visites guiades que s'organitzen". Així, amb este quadern "tenim una manera de fer més amenes aqueixes visites". S'han editat de moment un miler d'exemplars en castellà i s'està preparant una altra tirada d'altres mil en castellà, valencià i anglés.

Malagón, per la seua banda, ha detallat com ha sigut el procés de creació de les il·lustracions "perquè volíem dotar d'una mica d'humor, però sense desvirtuar el projecte, és a dir, donant-li la importància que es mereixia".

L'autor ha revelat alguns dels "problemes" que es va trobar a l'hora de realitzar les il·lustracions "com ajustar a la realitat la visió dels romans que tenim dels còmics de l'Astèrix i de l'Obèlix i per a açò vaig comptar amb l'orientació i assessorament dels experts de la universitat en qüestions com la vestimenta, les activitats i altres aspectes".

El més complicat, segons Malagón, va ser "elaborar la imatge tridimensional de com era el fortí i plasmar-lo en 2D. Per a això vaig disposar d'informació d'arqueòlegs i començàrem a construir com era aqueix 'castellum', els carrers, les activitats dels soldats, els seus entrenaments...". Malagón ha ressaltat la seua satisfacció amb el quadern presentat hui i ha mostrat el seu desig "que en el futur hi haja més projectes".

Els quaderns es podran trobar en el mateix Tossal de la Cala, els quals seran entregats als escolars en els moments en què es desenvolupen les visites guiades.

Malagón és un il·lustrador amb una notable trajectòria, que ha publicat les seues vinyetes humorístiques en periòdics i revistes com ABC, El País, El Mundo o El Jueves, entre altres.

Audios relacionados
Corte voz 1 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Malagón
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Malagón
Audio file