EL TEMPS A BENIDORM ARA

27

13:57 PM

HORA BENIDORM

25ºC

Poc núvol

N 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El projecte adoptarà mesures eficaces i proporcionades per a evitar frau, corrupció, conflicte d'interessos o doble finançament

Benidorm crearà un Centre d'Operacions de Ciberseguretat per a l'Ajuntament

07 desembre 2021
Centro de Inverstigación Ciberseguridad

L'Ajuntament de Benidorm comptarà amb un Centre d'Operacions de Ciberseguretat amb la finalitat de dotar-se d'alguns serveis de seguretat que garantisquen la seguretat de les infraestructures, comunicacions i serveis digitals prestats així com millorar les capacitats de prevenció, detecció i resposta davant incidents de ciberseguretat.

La Junta de Govern Local (JGL) ha aprovat hui el projecte, que serà finançat pel Ministeri de Política Territorial amb una subvenció inclosa en la convocatòria d'ajudes per a la transformació digital i modernització de les Administracions de les Entitats locals.

El procediment, segons s'indica en la proposta de la regidora d'Innovació, Aida García Mayor, adoptarà "mesures eficaces i proporcionades per a evitar frau, corrupció, conflicte d'interessos o doble finançament, i desenvoluparà les actuacions que siguen precises per a donar ple compliment i satisfacció a les obligacions que corresponen a l'entitat beneficiària".

Si bé l'Ajuntament de Benidorm va resultar ser el millor valorat entre els consistoris de més de 50.000 habitants de la Comunitat Valenciana en l'Auditoria dels controls bàsics de Ciberseguretat realitzada en 2020 per la Sindicatura de Comptes, l'Ajuntament és conscient que "encara queda molt camí per recórrer".

De fet, l'auditoria va situar a Benidorm en el primer lloc en l'índex de compliment dels controls bàsics de ciberseguretat amb un 74,9% i també en l'índex de maduresa amb un 61,3%, per davant de la resta de municipis amb una població superior als 50.000 habitants "el que dona compte de l'estat actual i la conscienciació que tenim a l'Ajuntament en esta matèria" ha indicat la regidora.

No obstant això, la Regidoria considera que hi ha aspectes que poden ser millorats i d'aquí ve que s'hagen proposat diverses actuacions en este projecte. D'una banda, la instal·lació d'un 'proxy' que filtre la navegació en internet de tota l'organització. D'altra banda, la instal·lació d'un WAF (Aplicació Tallafoc Web, per les seues sigles en anglés) per a supervisar el trànsit d'aquells que naveguen en els servicis web municipals amb la finalitat d'evitar accions malicioses sobre els actius propis.

En tercer lloc, es preveu el desplegament d'un SIEM (Sistema de Gestió d'Incidències i Informació de Seguretat, per les seues sigles en anglés), una eina que integra els servicis significatius de la instal·lació per, a partir d'eixa informació, detectar possibles accions malicioses.

Finalment, el projecte contempla la instal·lació d'un sistema EDR (Endpoint Detection Response, en anglés), un sistema que s'encarrega de recollir tota la informació dels agents dels antivirus instal·lats en les diferents màquines i detectar esdeveniments maliciosos, preparacions d'atacs o elaborar una anàlisi forense després de l'incident.

L'import del projecte s'ha calculat tenint en compte la quantia màxima de l'ajuda que pot rebre l'Ajuntament, que és de 262.081,33 euros, preu que s'ajusta al valor del projecte aprovat.

Audios relacionados
Aida García - Corte 1
Audio file
Audios relacionados
Aida García - Corte 2
Audio file
Audios relacionados
Aida García - Corte 3
Audio file