EL TEMPS A BENIDORM ARA

01

07:37 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El Consell de Mobilitat avala esta proposta del Govern Local, efectiva des de demà i impulsada per a generar més espais per a passejar i practicar l'esport

Benidorm convertix en zona de vianants Armada Espanyola, el tram final de Sant Pere i El Greco i suma més 9 quilòmetres de vies per als vianants

08 maig 2020
Benidorm peatonaliza Armada Española, el tramo final de Sant Pere y El Greco y suma más 9 kilómetros de vías peatonales

La ciutat disposa a més de 5 km de Passejos i prop de 270.000 metres quadrats de zones verdes, i 91 km de carril bici i vies ciclistes

L'avinguda Armada Espanyola, el tram final del carrer Sant Pere i el carrer El Greco –en la Colònia Madrid– seran a partir de demà, 9 de maig, per als vianants. El Consell Assessor de Mobilitat ha avalat hui esta proposta del Govern Local, que eleva a 9,3 quilòmetres la superfície de carrers per als vianants de Benidorm, als quals s'afigen els més de 5 quilòmetres que sumisquen els passejos marítims de la ciutat.

Com ja va avançar dies arrere l'alcalde, Toni Pérez, la finalitat inicial d'esta proposta és "augmentar els espais per als vianants mentre dure la situació generada per la crisi de la Covid-19, així com les seues conseqüències". A més dels carrers per als vianants i els passejos marítims, Benidorm compta amb 91 quilòmetres de carril bici i amb quasi 270.000 metres quadrats de zones verdes pels quals poder passejar o practicar esport en les franges horàries fixades pel Govern d'Espanya durant l'actual fase de desescalada.

Amb esta conversió en zona de vianants, ha assenyalat l'alcalde, "no sols dotem a la ciutadania de més espais per a caminar o fer esport, sinó que també facilitem als establiments d'hostaleria la possibilitat, temporal i segons els casos, de redistribuir les seues terrasses mentre duren les restriccions d'aforament decretades pel Govern d'Espanya".

Durant el Consell Assessor de Mobilitat, el regidor de l'àrea, José Ramón González de Zárate ha explicat que "en el cas d'Armada Espanyola i carrer El Greco esta conversió en zona de vianants es fa ara de manera provisional, si bé la intenció és mantindre-la a futur amb una configuració de plataforma única, de tal manera que calçada i voreres queden a un mateix nivell". Així, ha aprofundit, "pretenem implantar en este tram de Ponent el model que funciona des de fa molts anys en la primera línia de Llevant".

D'esta forma, a partir d'este dissabte "únicament podran accedir a Armada Espanyola el transport públic, els vehicles d'emergència i els propietaris amb pàrquing en esta avinguda; mentre que la càrrega i descàrrega es realitzarà en un horari fixat que la setmana pròxima acordarem entre Ajuntament, AICO, Abreca i el sector de repartiment".

En el cas del tram final del carrer Sant Pere, el que discorre entre Maravall i Jaume I, el responsable de Mobilitat ha apuntat que "acabem de concloure l'actuació que ja ha deixat esta via com a plataforma única, i únicament resta la instal·lació del control d'accés que impedirà el pas de vehicles, a excepció del transport públic i els servicis d'emergència".

Tal com ha destacat l'edil durant el Consell Assessor, "esta conversió en zona de vianants està en la línia de les mesures que s'estan adoptant en l'àmbit nacional en grans capitals com Madrid o Barcelona per la crisi sanitària, i amb les quals es vol donar més espai i protagonisme al vianant i al ciclista, una política, a més, en total consonància amb el nostre Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS)".

Així mateix, l'edil ha recordat que recentment s'ha generat un aparcament gratuït amb capacitat per a 200 vehicles en l'avinguda Xixo, al qual es pot accedir des de les avingudes Alcalde Vicente Pérez Devesa i l'Uruguai. A estes places d'aparcament se sumaran d'ací a poc temps els centenars recollides en els nous vials de la Unitat d'Actuació número 1 Ponent que enllaçaran el Passeig amb la Via Parc".