EL TEMPS A BENIDORM ARA

06

17:22 PM

HORA BENIDORM

27ºC

Intervals de núvols

NE 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

15%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Tant el Pla Municipal com l'Estratègia DUSI contribuïxen a fer un Benidorm més sostenible i eficient, guanyant el futur

Benidorm consolida el seu ferm i decidida aposta per l'Eficiència Energètica

05 març 2022
Ayuntamiento de Benidorm.
Ayuntamiento de Benidorm.

Les iniciatives de l'Ajuntament de Benidorm aconseguixen el suport econòmic de fons europeus a través de l'IDAE i l'EDUSI.

L'Ajuntament de Benidorm en data tan destacada com hui, Dia Mundial de l'Eficiència Energètica, fa balanç altament positiu del seu compromís per la sostenibilitat i pel Medi Ambient a través de les seues iniciatives d'estalvi energètic que desenvolupa amb el seu propi projecte d'Eficiència Energètica i amb l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador que inclou una línia d'actuació concreta en el camp de l'eficiència energètica.

Totes dos iniciatives compten amb important finançament a través de Fons Europeus.
L'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi Energètic, IDAE, subvenciona amb 3 milions d'euros projectes a Benidorm com la renovació de 7.808 punts de llum dels 14.343 que hi ha en el municipi, la qual cosa representa el 54,44% de l'enllumenat municipal. Amb este pla s'arriba a tots els barris i, a més, s'actua sobre 132 centres de comandament. L'estalvi estimat s'ha xifrat en 700.000 euros.

En conjunt, es tracta del projecte d'enllumenat i energia més rellevant en la història de la ciutat pel nombre de punts de llum i intervencions que es realitzaran. La iniciativa suposarà un estalvi energètic de fins al 79% del cost actual.

"Estem fermament compromesos amb l'eficiència energètica en el nostre progrés cap a una Benidorm més sostenible," ha declarat hui, amb motiu del Dia Mundial de l'Eficiència Energètica, l'alcalde de Benidorm Toni Pérez, que ha puntualitzat, entroncant la celebració amb l'EDUSI, que "també és una de les nou línies d'actuació claus de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador que projectem amb tanta manyaga per a transformar la nostra ciutat."

Benidorm en este camp de l'eficiència energètica, ha insistit l'alcalde, "treballa amb la mirada posada en l'Agenda 2030 i en els Objectius de Desenvolupament Sostenible; en particular amb l'ODS7 que planteja garantir l'accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna per a tots, la qual cosa implica optar per l'eficiència energètica i per les energies renovables" en el mix energètic.

Dins del Pla Municipal d'Eficiència Energètica l'Ajuntament de Benidorm ha aconseguit reduir la despesa elèctrica en quasi un 52%, en els últims anys, gràcies a la implantació d'il·luminació amb tecnologia LED i a les polítiques d'estalvi energètic implementades en els últims anys. Tal com va explicar Toni Pérez a principis del mes de febrer, "la factura elèctrica, que en 2011 va ser de tres milions d'euros –(3.001.663 euros)–, l'assolírem reduir en 2021 fins al milió quatre-cents cinquanta mil euros" –(1.450.014)–. Igualment, ha insistit Pérez, "hi ha hagut una reducció de consum de 2,3 milions de quilowatts entre 2012 i 2021, gràcies a les pràctiques d'eficiència energètica".

Com a actuacions, Pérez va detallar que en estos moments s'estan reposant lluminàries LED "en la plaça d'Espanya i entorn del parc de l'Aigüera així com en el Barri antic".

Una actuació important, va precisar, tindrà lloc en tota l'àrea de la Cala. Es tracta d'"una actuació planificada i per fases a través d'una operació de reciclatge, també amb lluminàries tipus 'led', que suposarà estalvi energètic i estalvi econòmic en un operatiu que es prolongarà al llarg de l'any 2023".

I quant a l'EDUSI i la seua línia d'eficiència energètica, l'alcalde ha destacat que "és present en tots els projectes de l'estratègia que hem emprés". I va explicar: "El canvi de l'enllumenat públic a una xarxa de lluminàries LED més eficient, es duu a terme en totes les actuacions de millora de la mobilitat i l'accessibilitat que escometem". Esta conducta, va destacar, "estalvia costos i reduïx la petjada de carboni de Benidorm". I un últim detall, va puntualitzar Pérez: "millorar la il·luminació contribuïx a la seguretat urbana".

Així es pot establir que les actuacions de millorar en la mobilitat urbana són responsables de la reducció del consum energètic de la ciutat en un 50% i contribuint en sostenibilitat.

Estes obres que explica l'alcalde, al costat de projectes de l'EDUSI com la xarxa de sensors de la Smart City, les obres de remodelació energètica d'edificis públics o les campanyes de sensibilització subratllen el ferm compromís de Benidorm amb l'eficiència energètica i amb la transició a una ciutat més sostenible que cuide millor de la salut del planeta.