EL TEMPS A BENIDORM ARA

17

09:31 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El cas de la localitat valenciana és el número 47 per violència vicària que es registra a Espanya des de 2013

Benidorm condemna l'assassinat d'un menor d'11 anys a Sueca a les mans del seu pare i un nou crim masclista a Conca

05 abril 2022
Minuto silencio

L'Ajuntament compta amb personal especialitzat i les víctimes tenen a la seua disposició el telèfon 016.

L'Ajuntament de Benidorm ha convocat hui al migdia una concentració silenciosa per a condemnar els dos últims crims per violència de gènere registrats a Espanya, i que s'han saldat amb l'assassinat d'un menor d'onze anys en la localitat valenciana de Sueca i d'una dona de 46 en el municipi de Nohales, província de Conca. La primera tinenta d'alcalde, Ana Pellicer, i la regidora d'Igualtat, Ángela Zaragozí, han encapçalat la concentració, en la qual també han participat membres de la Corporació municipal i veïns.

El primer cas va succeir este diumenge, quan un home de quaranta-set anys va assassinar al seu fill, d'onze anys acabats de complir. La veu d'alarma la va donar la mare del menor quan va anar a recollir-li al domicili patern. Davant la falta de resposta per part del pare, que tenia una ordre d'allunyament per maltractaments sobre la mare, la Guàrdia Civil va accedir a l'immoble i va trobar el cos sense vida del menor, que presentava ferides d'arma blanca.

Amb este so ja 47 els menors assassinats pels seus progenitors a Espanya des de 2013 en el que es coneix com a violència vicària, un tipus de violència de gènere que s'exercix sobre els fills o filles amb l'objectiu d'infligir un mal a la dona.

El segon crim es va produir ahir en Nohales, on un home de quaranta-quatre anys va assassinar a la seua exmuller i va ferir de gravetat a l'actual parella d'esta. En el moment de la seua detenció l'home encara portava l'arma amb la qual havia posat fi a la vida de la dona i amb la qual ell mateix s'havia infringit corts. L'home tenia en vigor una ordre d'allunyament per violència de gènere.

Després d'este cas, són ja 9 les dones assassinades per la seua parella o exparella enguany a Espanya, i 1.135 des de 2003.

Des de la Regidoria d'Igualtat han recordat que l'Ajuntament disposa de personal especialitzat en violència de gènere per a prestar assessorament gratuït a qualsevol dona que se senta amenaçada.

Així mateix, insistix que les víctimes compten amb el telèfon gratuït 016, que no deixa rastre en la factura telefònica, si bé és recomanable eliminar-ho del registre de trucades dels mòbils. Este servici atén les 24 hores del dia, els set dies de la setmana, els 365 dies de l'any i en 52 idiomes.