EL TEMPS A BENIDORM ARA

09

04:28 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'alcalde ha destacat que la rosella és un símbol “del record i de l'esperança en un futur que desitgem en pau”

Benidorm commemora un any més el ‘Poppy Appeal’ amb una desfilada de la Royal British Legion

16 octubre 2021
Celebración de la Poppy Appeal 2021 en Benidorm

Toni Pérez ha enaltit el “suport brindat” als seus compatriotes durant els mesos de la pandèmia.

La Royal British Legion (RBL) ha organitzat a Benidorm, un any més, la desfilada de la ‘Poppy Appeal’, que ha tingut lloc al migdia. La marxa ha partit des del carrer Castelló fins al Racó de L'oix pel passeig de Llevant al ritme de les gaites i tambors de la banda ‘Torrevella Pipes & Drums’.

Toni Pérez, alcalde de Benidorm, ha participat en l'acte, que ha sigut presidit per les banderes d'Espanya, el Regne Unit i els districtes de la RBL, portades pels ‘Standards Bearers’.

En la marxa també han intervingut els ‘Chelsea Pensioners’, soldats pensionistes de l'Hospital Real de Chelsea.

L'acte oficial s'ha desenvolupat en l'avinguda Ametlla de Mar on s'han donat cita, a més de l'alcalde, el vicepresident nacional de la RBL, Joe Falzon; l'agregat de Defensa de l'Ambaixada Britànica, el capità Ian Clarke; la cònsol britànica, Sara-Jane *Morris; el ‘chairman district’ de la RBL, Donald Cubbon; el representant a l'estranger de la RBL, Bob Chambers i el membre de l'Oficina de Suport a l'estranger de la RBL, Fi Hedges.

L'alcalde, en la seua intervenció, ha expressat la seua “salutació i enhorabona” en nom de la ciutat a tota la Royal British Legion en la celebració de l'acte “d'homenatge i del vostre centenari”. La RBL va nàixer en 1921 com a entitat que va vertebrar altres associacions de veterans, soldats llicenciats i desmobilitzats amb la finalitat de promoure l'ajuda als qui van prestar el servici d'armes a la pàtria i a les seues famílies i dependents.

De fet, l'emblema de la rosella roja que presidix l'acte cada any és “un símbol tant del record com de l'esperança en un futur que sempre desitgem en pau” ha dit l'alcalde. La icona de la rosella procedix de la visió, després de la I Guerra Mundial, dels camps de Flandes on van perdre la vida molts soldats i en els quals destacaven milers de roselles enmig de grans extensions verdes.

La rosella, ha recordat Pérez, és ja un símbol que cobra “un protagonisme especial” perquè comprén “experiències individuals viscudes i exigències personals” i les celebracions de les quals comencen cada any a les 11 del matí del dia 11 del mes 11 “en record de l'Armistici que va posar fi a la primera gran guerra”.

“Aquelles roselles, creixent a milers i milers, van conformar un immens tapís d'esperança i es van convertir en símbol de la confiança en el demà” ha afirmat l'alcalde, que ha felicitat la RBL per la seua labor “en esta terra que us acull i que també és la vostra”.

Toni Pérez ha al·ludit així mateix als mesos de la pandèmia per a enaltir el “suport brindat a compatriotes” que residixen a Benidorm tant amb contactes telefònics, visites o suports amb els servicis socials de les administracions espanyoles “sempre complint la missió per a la qual us vau incorporar a The British Royal Legion”.

El primer edil ha finalitzat la seua intervenció donant ànims “per a seguir avant amb cent anys més i quants la sagrada missió del servei als vostres principis us demande”.

La RBL és una entitat sense ànim de lucre que amb la celebració de la ‘Poppy Appeal’ distribuïx 25 milions de roselles de tela, confeccionades en la seua majoria per persones amb diversitat funcional, i els beneficis en forma de la qual de donatius es destinen a l'ajuda de exmilitars i les seues famílies a conseqüència de conflictes bèl·lics. Compta amb més de 700.000 membres a tot el món, dels que a Espanya hi ha uns 4.000 i més d'un miler a la província.