EL TEMPS A BENIDORM ARA

05

14:57 PM

HORA BENIDORM

28ºC

Poc núvol

NE 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La Policia Local informa durant 15 dies sobre la normativa estatal sobre la circulació de bicicletes, patinets i vehicles de mobilitat personal

Benidorm col·labora amb la DGT en una campanya per a protegir el vianant i garantir la seua mobilitat segura

05 novembre 2021
DGT

L'Ajuntament de Benidorm està col·laborant en una campanya promoguda per la Direcció General de Trànsit (DGT) i el suport de la Federació Espanyola de Municipis i províncies (FEMP) que té per objectiu aconseguir una reducció efectiva dels accidents que es produïxen en voreres i espais per als vianants.

Esta campanya, que té una duració de 15 dies, naix amb l'eslògan 'No passa' i l'etiqueta #HagamosAcera i va acompanyada d'una vigilància i control específic de bicicletes i vehicles de mobilitat personal.

El regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate, ha explicat referent a la campanya que "Benidorm la secunda totalment amb el desig que la gent es consciencie". Es tracta, segons ha dit, de "a través de la Policia Local, controlar i ensenyar als qui es desplacen amb bicicleta, patinet o vehicles de mobilitat personal que han de circular en coexistència amb els vianants".
El Reglament General de Circulació i el Reglament General de Vehicles establix que tots els vehicles de mobilitat personal tenen la consideració de vehicle amb caràcter general i, per tant, "els seus conductors estan obligats a complir les normes de circulació". Entre aqueixes normes, ha precisat González de Zárate, es troba "la prohibició de circular per les voreres per a garantir la mobilitat segura dels vianants". La infracció està tipificada com a greu i pot comportar una sanció de 200 euros.

La campanya de la DGT incidix en què la realitat mostra que "no tots els usuaris respecten la norma i és habitual vore patinets circulant per les voreres, comportament que no sols genera queixes entre els ciutadans sinó que és perillós per als vianants.

"El que expliquem" ha continuat l'edil, "és el que marca la normativa sobre l'obligació de portar casc, jupetí reflector, llums, etc.". En aqueix sentit ha al·ludit a potencials situacions "quan un patinet va a una velocitat superior. Pot provocar un accident i fer molt de mal al vianant".

González de Zárate ha insistit que Benidorm és "un exemple amb més de 100 quilòmetres de carril bici" i ha recordat que si el conductor d'un patinet, un vehicle de mobilitat personal o una bicicleta "ha de circular a la velocitat dels vianants, màxim 10 quilòmetres per hora, allà on no existisca carril bici".

El regidor de Mobilitat ha remarcat que el propòsit és "augmentar la conscienciació social sobre este problema perquè garantir la mobilitat segura dels vianants és bàsic per a avançar cap al model de mobilitat i convivència urbana que tots desitgem".

Com a complement a la campanya de comunicació també es duu a terme estos dies una campanya específica de vigilància per a controlar la circulació de vehicles de mobilitat personal i bicicletes per les voreres per a denunciar i reduir estes infraccions.

Audios relacionados
José Ramón González de Zárate - Corte 1
Audio file
Audios relacionados
José Ramón González de Zárate - Corte 2
Audio file
Audios relacionados
José Ramón González de Zárate - Corte 3
Audio file