EL TEMPS A BENIDORM ARA

22

21:36 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Núvols alts

SO 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

5%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Benidorm celebra el dia de Castella-la Manxa amb un acte multitudinari en el carrer Gambo

27 maig 2017
Benidorm celebra el día de Castilla-La Mancha con un acto multitudinario en la calle Gambo

Julián Ángel López, Quixot 2017. Nuria Díaz, Manxega d'Honor

La Casa de La Mancha de Benidorm i comarca ha celebrat hui per avançat el Dia de Castella-la Manxa a Benidorm, jornada que es commemora oficialment en esta comunitat veïna el 31 de maig.

La festivitat ha començat este matí amb una 'Missa manxega' en l'Església Parroquial de Sant Jaume i Santa Anna i que ha comptat amb la presència del segon tinent d'alcalde, José Ramón González de Zárate i de l'edil Cristina Escoda acompanyant a la presidenta de l'associació, Yolanda Marcos.

Ja a la vesprada ha tingut lloc al cèntric carrer Gambo l'acte institucional que ha reunit a centenars de veïns i visitants i al que ha assistit el regidor de Festes, Jesús Carrobles al costat d'altres companys de corporació. En este esdeveniment oficial, ha intervingut com a mantenidor el comissari en cap de la Policia Nacional de Benidorm Juan Carlos Hernández, nascut a Ciutat Reial, qui ha fet un repàs a la seua trajectòria professional que ha recorregut destinacions per tota la geografia nacional i on mai ha ocultat les seues arrels manxegues perquè "per a mi –ha dit- ser manxec és la meua manera de ser espanyol".

Per la seua banda, Jesús Carrobles, ha felicitat la Casa de La Mancha per l'èxit obtingut en l'organització de les seues Jornades Culturals i ha recordat a la nombrosa "i laboriosa" comunitat '*benimanxega' que sempre tindran el suport de la corporació municipal "per a preservar i mantindre viva i activa" la cultura castellanomanxega a la ciutat.

Durant la celebració, l'associació ha proclamat al seu Quixot 2017, càrrec que ha recaigut en Julián Ángel López. També s'ha nomenat com a Manxega d'Honor a Nuria Díaz. L'estudi de ball Paqui Mora i el grup d'Alzira Voces Manchegas han posat la nota musical a un acte en el qual també ha llegit un poema la Dama d'Honor de la Casa de La Mancha a Benidorm, Alba Jiménez.