EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

15:54 PM

HORA BENIDORM

28ºC

Cel clar

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Quico el Fotògraf, rep la Distinció Cultural 'Ciutat de Benidorm' en el Dia de la Comunitat Valenciana

Benidorm celebra el 9 d'Octubre amb optimisme malgrat la pandèmia i mirant al futur

09 desembre 2020
Quico el Fotógrafo rodeado por la corporación municipal.

"Este 9 d'Octubre de 2020 –ha dit Toni Pérez– està condicionat per una pandèmia, els durs efectes de la qual han canviat la nostra manera d'enfrontar la vida i viure-la".

Un any més, Benidorm ha commemorat la festivitat del 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, amb el tradicional ple institucional en el qual la ciutat fa lliurament de la Distinció Cultural 'Ciutat de Benidorm' guardó que enguany ha recaigut en Francisco Pérez Bayona, 'Quico el fotògraf'.

En esta ocasió, i a causa de les especials circumstàncies provocades per la Covid-19, El Castell, tradicional escenari dels actes institucionals de la ciutat, ha sigut substituït per un altre enclavament emblemàtic de la ciutat, el Parc de l'Aigüera. Allí, des de poc abans de les 10 h del matí, s'han començat a congregar representants dels col·lectius culturals, veïnals, festers, socials i empresarials de la ciutat, de les forces i cossos de seguretat, i tots els membres de la Corporació Municipal. Entre el públic, el diputat autonòmic, Manuel Pérez Fenoll, i el cònsol honorari de l'Equador, Domingo Gómez Torres.

El ple ha començat amb la hissada de les banderes d'Espanya, Comunitat Valenciana i Europa al so de l'himne nacional interpretat per la Unió Musical de Benidorm. A continuació, i després de la presentació del doctor Eusebi Chiner, que va rebre el mateix guardó l'any passat, l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha entregat la Distinció Cultural '*Ciutat de Benidorm' a Francisco Pérez Baiona, 'Quico el fotógraf', referent, a través de l'objectiu de la seua cambra, de la recent història de la ciutat.

Després de la imposició de la distinció, una insígnia amb el distintiu '9 d'octubre', dissenyada per Miguel Bayona, i el lliurament d'una reproducció de la façana del mirador del Castell, obra de José María Morán Berruti, i de l'agraïment públic del premiat, l'alcalde s'ha dirigit a l'auditori per a pronunciar el tradicional discurs institucional en el qual ha lloat la trajectòria professional de Quico i ha valorat la situació que viu la ciutat per culpa de la Covid-19.

"Este 9 d'Octubre de 2020 –ha dit Toni Pérez– està condicionat per una pandèmia, els durs efectes de la qual han canviat la nostra manera d'enfrontar la vida i viure-la". L'alcalde ha reiterat la voluntat de Benidorm de sentir-se "plenament valencià". "L'orgull –ha subratllat– d'un poble treballador i honest que projectem en este acte".
L'alcalde ha recordat als qui "ja no estan amb nosaltres", i ha enviat una "abraçada emocionada" de suport als seus familiars davant el dolor patit. Així mateix, Toni Pérez ha reivindicat el treball realitzat pel personal sanitari "per la seua abnegada labor i esforç durant els últims mesos i fins hui mateix" i no ha deixat passar l'oportunitat d'agrair l'esforç de les forces i cossos de seguretat de l'estat, dels serveis municipals essencials, de la societat civil i de les institucions que "de manera altruista i voluntària, a títol individual o col·lectiu, han col·laborat i ho continuen fent per a enfrontar amb més garanties este parèntesi en la normalitat de les nostres vides".

Persones compromeses amb el seu poble

Sobre 'Quico el Fotògraf', Toni Pérez ha dit que es troba entre aqueixos "excel·lents exemples de persones compromeses amb el poble i la ciutat". I d'ell ha destacat "la seua sensibilitat, capacitat plàstica, força vital i bonhomia". L'alcalde s'ha dirigit a l'homenatjat per a incidir en què "este és un reconeixement de Benidorm. El teu Poble", un premi guanyat a pols després de tota una vida "fixant, a través del visor" [de la càmera] la seua essència.

En el seu parlament, l'alcalde ha recordat també el paper de Quico, com a radioaficionat, en la promoció turística de la ciutat. La seua col·laboració amb les entitats i la societat civil benidormera i la seua voluntat de servici públic, demostrada durant el seu treball a l'Ajuntament quan va ser regidor d'àrees com a Proveïments i Mercats, Sanitat o Cementeris.

Després del discurs institucional de l'alcalde i la interpretació solemne dels himnes de Benidorm i de la Comunitat Valenciana, l'acte ha finalitzat poc abans del migdia. Despús-demà, diumenge, tindrà lloc l'últim esdeveniment de la commemoració del 9 d'Octubre a Benidorm, el concert de la Societat Musical l'Illa en este mateix escenari, l'auditori Julio Iglesias.