EL TEMPS A BENIDORM ARA

31

02:54 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

S'inicia així la primera fase del Pla municipal de reducció impositiva, que seguirà en 2023

Benidorm baixa l'IBI i l'impost de vehicles i manté la suspensió de la taxa de taules i cadires fins a final de 2022

15 octubre 2021
Toni Pérez, alcalde de Benidorm
  • El tipus de l'IBI passa del 0,682 al 0,670, i la baixada de l'IVTM se situa entre el 18 i el 47% en funció del tipus de vehicle
  • Amb estes tres mesures fiscals, l'Ajuntament ingressarà 1,6 milions d'euros menys l'any vinent

L'Ajuntament de Benidorm baixarà l'IBI i l'impost de vehicles i mantindrà suspesa la taxa per la instal·lació de taules i cadires fins a final de 2022. Així ho ha anunciat hui l'alcalde, Toni Pérez, que ha explicat que “estes mesures constituïxen la primera fase del Pla municipal de reducció impositiva” que “seguirà en 2023” i amb el qual “complim el compromís que adoptem a principis de legislatura d'anar reduint progressivament la càrrega fiscal”. Un compromís que és possible complir “gràcies a la bona gestió econòmica”, que ha permés “la cancel·lació anticipada del Pla d'Ajust i la reducció del deute municipal en 84 milions d'euros des de juny de 2015”.

Esta “reducció gradual” d'impostos i taxes, que “redundarà tant en el teixit social com en el productiu”, es realitza “amb totes les cauteles”, assegurant “el compliment de les mesures del control de la despesa”, “sense repercutir en la prestació dels serveis que presta l'Ajuntament”, i “sense renunciar a les inversions” de millora de la ciutat, sobretot aquelles que “estan afectades per subvencions europees o d'altres Administracions”.

L'alcalde ha explicat que la baixada de l'IBI i de l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) per a 2022 i la suspensió de la taxa de taules i cadires fins a desembre de l'any que ve “són un complement a les ajudes que s'han injectat i es continuaran injectant en les economies familiars i del teixit productiu” per a pal·liar les conseqüències de la pandèmia.

La proposta de modificació de les Ordenances fiscals número 1, 3 i 20 es votarà en el ple de final de mes, perquè es facen efectives en 2022.

Sobre la primera, Toni Pérez ha detallat que el tipus de gravamen de l'IBI d'urbana passa del 0,682 al 0,670, mantenint la bonificació del rebut del 75% per a les famílies nombroses. L'alcalde ha avançat que “la baixada per a l'any que ve és només el principi, ja que l'acord plenari recull el compromís de continuar amb la rebaixa gradual de l'IBI en 2023”. Així mateix, ha aclarit que “l'Ajuntament no s'acollirà en cap cas a la pujada de l'IBI de fins al 150% per als habitatges buits que pel que sembla el Govern Central inclourà en la nova Llei d'Habitatge” i l'aplicació del qual queda en mans de les administracions locals.

Pel que fa a l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), ha indicat que la baixada és “molt rellevant, ja que aconseguix a tots els coeficients” i que se situa entre el 18’75 i el 47% en funció de la mena de vehicle”. La més significativa és la que es dona en els ciclomotors i motocicletes de fins a 125 cc, que pagaran pràcticament la meitat que fins ara, el mínim legal permés; mentre que la gran majoria dels turismes pagaran un 23,52% menys. A més, es mantindran les bonificacions del 75% per als vehicles híbrids i elèctrics.

Quant a l'Ordenança Fiscal número 20, la referida a la taxa d'ocupació de via pública de taules i cadires i que repercutix en l'activitat hostalera i de restauració, “aprovarem mantindre-la suspesa fins al 31 de desembre de 2022”. Toni Pérez ha recordat que esta suspensió està en vigor des de la declaració de l'estat d'alarma, el 14 de març de 2020.

L'alcalde ha precisat que estes tres mesures fiscals anunciades hui es traduïxen en 1,6 milions d'euros, “quantitat que l'Ajuntament deixarà d'ingressar” i que no hauran d'abonar les famílies i el teixit productiu de Benidorm.

Toni Pérez ha recalcat que “en un moment en el qual està augmentant la pressió fiscal estatal i autonòmica”, i amb l'IPC i el preu de l'energia en escalada, “este govern complix el compromís d'abaixar els impostos”.

Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 1
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 2
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 3
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 4
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 5
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 6
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 7
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 8
Audio file