EL TEMPS A BENIDORM ARA

17

07:22 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

En remeses anteriors es van concedir prop de 70.000 euros a 72 projectes

Benidorm aprova una nova remesa d'ajudes a noves empreses i autònoms: 33.000 euros i 36 beneficiaris

04 abril 2022
Nuevas remesas ayudas

Les ajudes oscil·len entre els 800 i els 1.200 euros per emprenedor.

L'Ajuntament de Benidorm ha resolt una nova remesa d'ajudes a noves empreses i autònoms que hagen iniciat la seua activitat a la ciutat dins de la convocatòria de 2021. En esta primera relació de l'any s'han concedit 33.000 euros a 36 projectes emprenedors, que almenys porten en actiu quatre mesos.

La regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local, Mónica Gómez, ha indicat que "només en esta remesa ja s'ha atés la meitat de projectes que en tot el 2021, la qual cosa posa de manifest que Benidorm no renúncia a emprendre i que és una ciutat que oferix oportunitats".

Concretament, fins a finals de 2021 es van aprovar 72 peticions d'ajuda, per un import total de 69.400 euros, als quals ara se sumen estos 33.000 euros; enfront dels 21.850 euros que es van concedir en 2020 i els 25.725 euros de 2019.

Gómez ha recordat que "l'Ajuntament va llançar estes ajudes fa diversos anys com una mesura més de suport a les persones que posaven en marxa un negoci generant ocupació o autoocupació". "Amb motiu de la pandèmia –ha precisat–, l'any passat vam decidir duplicar l'import de les ajudes, perquè vam entendre que en un moment de dificultat econòmica com el que s'estava vivint era necessari redoblar esforços i afavorir que les persones emprenedores desenvoluparen els seus projectes".

Així, es va augmentar de 400 a 800 euros l'import de les ajudes per als emprenedors que s'establiren com a treballadors autònoms amb domicili fiscal a Benidorm i empadronats a la ciutat; mentre que la quantia es va incrementar de 600 a 1.200 euros per als qui a més tramitaren una llicència d'obertura a l'Ajuntament. Com a novetat, es va establir una ajuda de 800 euros per als autònoms amb domicili fiscal a Benidorm, que no estiguen empadronats a la ciutat, però que tramiten en el municipi la llicència d'obertura del seu negoci.

Al llarg de l'any, "i amb la intenció d'atendre totes les sol·licituds presentades i que complien els requisits, ampliem de 40.000 a 70.000 euros la dotació pressupostària per a estes ajudes; una quantia a la qual ara s'agrega, amb càrrec al pressupost d'enguany, altres 33.000 euros". D'esta manera, "hem multiplicat per quatre les ajudes concedides en 2020", si bé este percentatge s'incrementarà en pròximes setmanes, ja que està previst que es reunisca novament la Comissió Tècnica encarregada d'estes ajudes per a avaluar una nova remesa de sol·licituds.

Sobre esta primera remesa aprovada hui per la Junta de Govern Local (JGL), entre els 36 projectes posats en marxa en els últims mesos de 2021 hi ha establiments d'alimentació, salut, perruqueria i estètica, hostaleria i servicis, o activitats de disseny gràfic, publicitat i relacions públiques, assessoria legal i comercial, arts escèniques, reparació de vehicles o electricitat.

Gómez ha recalcat que "este equip de govern sempre ha defensat que la millor política social i de suport a les famílies que es pot fer en estos moments és afavorir la generació d'ocupació, i esta línia d'ajudes és una de les diverses accions que des de l'Ajuntament s'ha desplegat per a aconseguir aqueix objectiu, en este cas donant suport als inicis professionals d'una nova empresa o projecte emprenedor".

Audios relacionados
Corte voz 1 Mónica Gómez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Mónica Gómez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Mónica Gómez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Mónica Gómez
Audio file