EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

03:43 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

De Zárate lamenta la "falta de resposta" de la Conselleria a la petició d'autorització "malgrat la urgència de temps per a simultaniejar-les amb les de la Zona de Baixes Emissions"

Benidorm aprova les obres per a reduir l'arribada a la mar d'aigua dels barrancs de Xixo i Foietes

22 agost 2022
Playa de Poniente.

La Junta de Govern Local (JGL) de l'Ajuntament de Benidorm ha aprovat en la seua sessió de hui una proposta del regidor de Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate, per a sol·licitar a la mercantil Hidraqua la licitació i execució de les obres de 'Millora i Adequació del Drenatge d'Aigües Pluvials Urbanes per a reduir l'arribada al medi marí d'aigua procedent dels barrancs de Xixo i Foietes.

Totes dos obres eixiran a licitació per un import de 139.758,96 euros i 161.526,46 euros respectivament (IVA no inclòs) i tenen com a finalitat "solucionar els problemes existents en la zona de Ponent, en la desembocadura dels barrancs de Xixo i Foietes". Eixes qüestions sorgixen a conseqüència de l'arribada a la mar de les primeres aigües d'escolament superficial generades per la conca urbana de tots dos barrancs durant un episodi de pluja a causa dels arrossegaments dels residus acumulats en la superfície dels vials.

També són font de problemes els arrossegaments a la xarxa d'aigües pluvials produïts en temps sec procedents de neteja de propietats, aigualejos de carrers o abocaments incontrolats, siguen accidentals o no. "El que pretenem amb estes actuacions és donar una solució definitiva a estes situacions que es donen cada cert temps" ha explicat el regidor de Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate.

La proposta del regidor té el seu origen en la sol·licitud realitzada per l'Ajuntament de Benidorm el gener de 2020 a la concessionària de l'Aigua Potable i Clavegueram, Hidraqua, perquè redactara un document en el qual es recolliren les actuacions a executar en les conques urbanes necessàries per a minimitzar les afeccions a les platges amb motiu d'escolaments i llits naturals que pogueren portar una càrrega contaminant de diferent naturalesa.

La mercantil va presentar, amb aqueix motiu, el projecte d''execució de millora i adequació del drenatge d'aigües pluvials urbanes per a reduir abocaments contaminants al medi marí, que tenia un pressupost de 785.113 euros, sense IVA.

El citat projecte tenia com a fi solucionar els problemes en la zona de Ponent, en concret en la desembocadura dels barrancs Xixo i Foietes, així com en la conca urbana del parc d'Elx. El projecte, pel que fa a la zona de Llevant, també pretenia eliminar el risc de mantindre oberts i accessibles als usuaris de la platja els punts de descàrrega de les obres de canalització dels barrancs, així com eliminar el mateix risc en situacions de temporal per a evitar l'entrada d'aigua de mar i algues que ocasionen problemes en les instal·lacions de bombament d'aigua residual.

Amb el projecte a la mà i per a poder iniciar els tràmits per a la seua execució, l'Ajuntament va sol·licitar l'agost de 2021 l'autorització al Servici Provincial de Costes, que al seu torn va traslladar la sol·licitud a la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, emergència Climàtica i Transició Ecològica. No obstant això, segons ha indicat González de Zárate "no hem tingut contestació a la sol·licitud d'autorització" malgrat "la urgència de temps que tenim per començar les obres i poder simultaniejar-les amb les d'implantació de la Zona Per als vianants de Baixes Emissions en l'Avinguda Armada Espanyola".

Per això, ha insistit el regidor, "l'àrea d'Enginyeria Municipal ha delimitat en dos memòries les actuacions incloses en el projecte que tenen interferència directa amb el projecte d'implantació de la Zona de Baixes Emissions i que no estan afectades per la partió dels béns de domini públic marítim-terrestre", que són les que ha aprovat hui la Junta de Govern Local.

Audios relacionados
Corte voz 1 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 González de Zárate
Audio file