EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

09:04 AM

HORA BENIDORM

13ºC

Poc núvol

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

S'entregaran per un període de tres mesos i sumaran 50 euros per cada membre més en la unitat de convivència

Benidorm aprova les bases que regiran les ajudes socials directes de 200 euros mensuals per a pal·liar els efectes del coronavirus

14 abril 2020
Benidorm apruebas las bases que regirán las ayudas sociales directas de 200 euros mensuales para paliar los efectos del coronavirus

El plazo de solicitud se iniciará en cuanto se publiquen las bases en el BOP y se prolongará hasta el 30 de junio

La Junta de Govern Local (JGL) ha aprovat hui les bases que regiran la concessió de les ajudes socials directes que l'Ajuntament de Benidorm ha previst per a pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus i a les quals es destinaran 1,4 milions d'euros, tal com ha informat hui en una roda de premsa telemàtica l'alcalde, Toni Pérez. Estes ajudes a partir de 200 euros mensuals es concediran per un termini de tres mesos a través d'un pagament únic, que abastarà els mesos d'abril, maig i juny, i es calcula que s'atendrà a més de 2.000 famílies.

L'alcalde ha explicat que estes bases "elaborades per l'equip de govern" van ser ahir abordades novament en una Junta de Portaveus, de la qual va eixir la seua redacció definitiva. Unes ajudes, ha recordat, que "estan dirigides a persones o unitats familiars que no disposen d'ingressos suficients per a afrontar les despeses derivades de l'actual situació d'emergència; i per tant, als ciutadans als quals més ha colpejat esta crisi sanitària".

En síntesi, "l'import mensual de l'ajuda serà de 200 euros per a la unitat de convivència formada per una persona, a la qual se sumaran 50 euros per cada membre més de la unitat familiar". D'esta manera, "les unitats de convivència o familiars de dos integrants que complisquen els requisits marcats en les bases rebran 250 euros; 300 euros, les de tres; i 350, les de quatre". D'esta forma, la unitat familiar d'un membre percebrà una ajuda total de 600 euros; 750 euros, les de dos membres; 900, les formades per tres persones; i 1.050 euros, les de quatre.

Toni Pérez ha indicat que "som molt conscients de la limitació que té ara la població amb motiu del confinament". Per este motiu s'han posat a la disposició de la ciutadania tots els mitjans telemàtics de l'Ajuntament, inclòs el correu ayudafamilias@benidorm.org; i els telèfons gratuïts de la Xarxa d'Ajuda Col·lectiva (#XAC): 900 701 322 i 900 101 215. A més, presencialment es podran presentar en el Registre Municipal de l'Ajuntament i en les extensions administratives.

Pel mateix motiu, "el termini de presentació de les sol·licituds s'obrirà tal com es publiquen les bases en el Butlletí Oficial de la Província i es prolongarà fins al 30 de juny". No obstant això, ha avançat que si la situació d'emergència social persistix més enllà d'esta data, "el govern local dotarà a estes de més fons".

Per a poder accedir a estes ajudes, la persona sol·licitant haurà de portar almenys un any empadronada a Benidorm; i estar sense ocupació, haver-se vist afectada per un Expedient Temporal de Regulació d'Ocupació (ERTO), haver reduït la seua jornada laboral per cures o haver patit una pèrdua d'ingressos a causa de l'estat d'alarma. Així mateix, entre els requisits econòmics, s'haurà d'acreditar que els ingressos de la unitat familiar no superen en dos vegades l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples mensual (IPREM), fixat per a 2020 en 537,84 euros –pel que l'import de referència seran 1.047 euros mensuals-. Este límit s'incrementarà en 0,2 vegades l'IPREM per a cada membre més de la unitat familiar. En tot cas, els ingressos han de comprendre els mesos des de gener 2020 fins al mes anterior al de la data de sol·licitud.

Toni Pérez ha destacat que "l'objectiu" tant d'estes ajudes com de la resta de mesures impulsades per l'Ajuntament és "pal·liar els efectes que puga causar esta crisi sanitària en les famílies de Benidorm" i "minimitzar el seu impacte" per a "que una vegada finalitze l'alarma sanitària l'economia local recupere la velocitat de creuer que tenia amb anterioritat".

"Volem estar al costat de totes i cadascuna de les famílies de Benidorm", com "hem fet des del minut 1" amb mesures dirigides a "protegir i ajudar a les persones, sobretot a les més vulnerables" i que "estan patint de forma més contundent els efectes d'esta crisi sanitària que des del principi ho és també social i econòmica".

També es vol estar al costat, ha incidit, del teixit comercial, autònoms, pimes i empreses que s'han vist afectades per la suspensió de l'activitat. Per això, als 1,4 milions d'euros per a ajudes socials directes, se sumaran a la fi de mes altres 2,6 milions, que es destinaran íntegrament a ajudes per al teixit comercial, autònoms, pimes i empreses. En total, el muntant global d'ajudes municipals ascendirà a 4 milions d'euros.

Enllaços d'Articles