EL TEMPS A BENIDORM ARA

01

14:31 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Poc núvol

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Les quanties de les ajudes oscil·len entre els 500 i 1.000 euros, i són compatibles amb les anunciades per la Generalitat

Benidorm aprova hui les ajudes a empreses, autònoms i comerços per a pal·liar els efectes de la Covid-19

15 juliol 2020
Benidorm aprueba hoy las ayudas a empresas, autónomos y comercios para paliar los efectos de la Covid-19

La Junta de Govern Local (JGL) aprova hui les bases de les ajudes dirigides a empreses, autònoms, pimes i comerços de Benidorm per a pal·liar els efectes de la crisi econòmica derivada de la Covid-19. L'alcalde, Toni Pérez, ha informat que "la finalitat d'estes ajudes és la recuperació i manteniment del comerç local i la revitalització del teixit productiu de Benidorm", minimitzant en la mesura que siga possible "l'impacte econòmic derivat de la situació d'emergència sanitària provocat per la Covid-19".

Toni Pérez ha explicat que estes ajudes municipals són compatibles amb les anunciades per la Generalitat Valenciana, com així ha certificat la mateixa administració autonòmica. Concretament, les bases van ser remeses el 8 de juny a la Generalitat Valenciana, que divendres passat, 10 de juliol, va informar sobre els canvis a realitzar perquè foren compatibles amb les ajudes autonòmiques; canvis que ja s'han introduït en les ajudes que s'aproven hui.

L'alcalde ha recordat que "l'Ajuntament ha destinat 2,6 milions d'euros per a este paquet d'ajudes", dels quals "1,5 milions ja estan disponibles". Unes ajudes dirigides a autònoms o empreses amb un màxim de 10 treballadors i la quantia dels quals "bascula entre els 500 i els 1.000 euros en funció de l'afecció que el decret de l'estat d'alarma va provocar sobre la seua activitat".

Així, l'ajuda ascendirà a 1.000 euros per als qui es van vore afectats pel tancament d'establiments; a 750 euros per als qui van vore reduïda la seua facturació en almenys un 40% entre el 14 de març i el 19 d'abril respecte a la mitjana dels sis mesos anteriors o el període d'alta de l'activitat; i a 500 euros per als sol·licitants que hagen sigut beneficiaris al seu torn de les ajudes municipals a les famílies, per a les quals l'Ajuntament ha habilitat en total 1,4 milions d'euros.

L'alcalde ha aclarit que estes ajudes estan dirigides a persones físiques i jurídiques, empreses o comunitats de béns que realitzen una activitat comercial o de lliurament de béns i prestació de serveis a Benidorm, inclosos els autònoms que "estiguen subjectes a una mutualitat professional" –col·lectiu exclòs en convocatòries d'altres administracions–.

La tramitació d'estes ajudes es farà telemàticament a través de la Seu Electrònica (https://sede.benidorm.org) a partir de l'endemà a la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província i podran sol·licitar-se fins al 14 d'agost a les 23.59 hores. La convocatòria de les ajudes es publicarà també en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index), en el tauler d'anuncis municipal i en la pàgina web municipal.

La resolució de les ajudes es publicarà al seu torn en el Tauló Electrònic d'Anuncis, amb expressió de la Subvenció, indicant les dades identificatives del beneficiari.